Νέο Μουσείο Ακρόπολης και Παιχνίδια Αρχαιότητας

Κλείσαμε τη σχολική χρονιά με μια εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομάδας «Νέες Σελίδες» με θέμα “Τα παιχνίδια των παιδιών στην αρχαιότητα” και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ακρόπολης.

Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας για την επίσκεψη στο Μουσείο με το βιβλίο της Ν. Κάντζου « Η Αριάδνη στο νέο μουσείο Ακρόπολης».  Έτσι, μάθαμε για το Μουσείο και κάποια από τα εκθέματα του και εστιάσαμε το ενδιαφέρον μας στα αρχαία παιχνίδια. Παίξαμε, επίσης, παιχνίδια με αγάλματα και γλύπτες εμπνευσμένοι από το βιβλίο του Τριβιζά « Ο μικρός Ερμής». Εννοείται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίσκεψη μας ήταν να μάθουμε και τους κανόνες του Μουσείου, τους οποίους αναζητήσαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο.

Στην Αθήνα, στο χώρο της ομάδας Νέες Σελίδες, τα παιδιά έζησαν, αρχικά, μια ωραία εμπειρία γιατί είχαν την ευκαιρία να δούνε και να παίξουνε πολλά από τα παιχνίδια των παιδιών της αρχαίας εποχής, διαπιστώνοντας μάλιστα έτσι ότι κάποια από αυτά συνεχίζονται να παίζονται και τώρα ενώ κάποια έχουν μικρές παραλλαγές από τα παιχνίδια του σήμερα.

Συνεχίσαμε το ταξίδι μας στην αρχαιότητα με την ξενάγηση της Κ. Ελίζας που με πολύ απλά λόγια μας μετέφερε σε μια άλλη εποχή και μας έδειξε αρχαία παιχνίδια και όσα άλλα εκθέματα είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον μας μέσα από φωτογραφίες. Ήταν, μάλιστα, μεγάλη έκπληξη για μας που είδαμε την Ακρόπολη σε μακέτα κατασκευασμένη με παιχνίδια lego.

Η εκδρομή μας τελείωσε με βόλτα  στην περιοχή της Ακρόπολης, φαγητό και φυσικά ΠΑΓΩΤΟ!!

Στην εκδρομή συμμετείχαν και οι γονείς των μαθητών γιατί χωρίς αυτούς δεν πάμε πουθενά εκτός Χαλκίδας.