Οι Πιθανότητες στις αποφάσεις της ζωής μας

Με αφορμή το βιβλίο του Δ. Μπασλάμ «Πιθανότητες» ξεκίνησε μια μέρα ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας με πολλές πραγματικά Πιθανότητες.

Έχετε διαβάσει ποτέ ένα βιβλίο όρθιοι; Εμείς το κάναμε! Διαβάσαμε το βιβλίο  με ένα διαφορετικό τρόπο και παίξαμε, συγχρόνως, ένα φιλοσοφικο-μαθηματικό  παιχνίδι με πολύ φαντασία. Τα παιδιά φαντάστηκαν πως είναι επιβάτες ενός καραβιού που ταξιδεύουν για να γνωρίσουν τον κόσμο και τη ζωή αναζητώντας την ευτυχία. Πρέπει να πάμε δεξιά ή αριστερά; Ή καλύτερα ευθεία; Ποια είναι άραγε η καλύτερη επιλογή και τι ψάχνουμε να βρούμε εκεί που θα επιλέξουμε να πάμε; Να πάρουμε μια απόφαση στην τύχη, να αφήσουμε τους άλλους να μας πούνε για πράγματα που φοβηθήκαμε να ζήσουμε ή να μείνουμε στο λιμάνι μας να βουλιάξουμε! 

Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί για τις αποφάσεις της ζωής μας αποτυπώθηκαν σε μια ιστορία. Μη νομίζετε ότι είμαστε μικροί να γράφουμε τέτοιες ιστορίες. Το έχουμε αποδείξει, άλλωστε, και παλαιότερα γιατί είμαστε μια παραμυθοομάδα. Εικονογραφήσαμε την ιστορία μας και σας την παρουσιάζουμε!!!

Η μουσική της ιστορίας  είναι, επίσης, ορχηστρικό έργο του Συγγραφέα και Μουσικού Δ. Μπασλάμ. Ονομάζεται «Θρετανέλλο» και είναι από το βιβλίο του «Λέω να πετάξω..».