'... με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα ...'

cropped sxedio

το σκηνικό μας: ο ελαιώνας και η επανάσταση

Επηρεασμένα και εμπνευσμένα από τον Θεόφιλο τα παιδιά μας, έφτιαξαν το σκηνικό της παράστασης για την επέτειο της Επανάστασης.

Το σκηνικό αυτό είχε δύο μέρη. Πίσω υπήρχε ένα μεγάλο έργο ζωγραφισμένο σε χαρτί του μέτρου (με μαρκαδόρους και νερομπογιές) εμπνευσμένο από το έργο του Θεόφιλου «Ελαιώνας». Το έργο αυτό το ζωγράφισαν όλα τα παιδιά.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο μπροστά από αυτό, έπεφταν από ψηλά 7 λάβαρα (έμοιαζαν βέβαια και με κουρτίνες αλλά εμείς τα ονομάσαμε λάβαρα και τα πράγματα είναι ό,τι τα ονομάζεις).
Κάθε λάβαρο (ζωγραφική με μαρκαδόρους και νερομπογιές πάνω σε φόδρα) είχε ως θέμα ένα κομμάτι της παράστασης. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 7 ομάδες και επέλεξαν το θέμα που θα αναπαραστήσουν.

Είχαμε λοιπόν τα ακόλουθα λάβαρα:

η Επανάσταση, "καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή"

Μπότσαρης

στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη

Μεσολόγγι

Καραϊσκάκης

ο Κολοκοτρώνης μιλάει στους μαθητές, στην Πνύκα

Μακρυγιάννης: "σήκω απάνου!"

Η παράσταση ξεκινούσε με τον Θεόφιλο, και έκανε μία αναδρομή στην ιστορική πορεία από την έκρηξη της Επανάστασης, μέχρι τις 3 του Σεπτέμβρη και τη διεκδίκηση του συντάγματος από τον Όθωνα.


Εκτός από το σκηνικό, τα παιδιά έφτιαξαν και αφίσες, προσκλήσεις, όπως και την κλασική πινακίδα με το θέμα μας, που βάζουμε πάντα στις ανακοινώσεις έξω από την αίθουσα.

Προηγούμενη

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

Επόμενο

μια μέρα στη χώρα του Νείλου

  1. Από την πρώτη στιγμή που σας “ανακάλυψα” ένιωσα ότι στο νηπιαγωγείο σας γίνεται μια ξεχωριστή δουλειά.
    Ενθουσιασμένη από την πολύπλευρη αλλά και ιδιαίτερη προσέγγιση του θέματος της επανάστασης, όπως παρουσιάζεται μέσα από τα έργα των παιδιών, θέλω να αναφέρω ότι από τη δημοσίευση αυτή αναδεικνύεται άλλη μια φορά πως η φαντασία και η δημιουργικότητά σας είναι αστείρευτες. Πηγάζουν, όπως φαντάζομαι, από τις πολλές σας γνώσεις και το μεγάλο σας μεράκι γι’ αυτό που κάνετε.
    Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση