Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά  «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», ενέπνευσε τους σκηνοθέτες Παναγιώτη Ραππα και Άγγελο Ρουβα και την ομάδα τους και σε συνεργασία με τον ίδιο το συγγραφέα, δημιούργησαν ένα πολύ καλό ανιμέισον (‘άνιμα’ είναι η ψυχή στα λατινικά, συνεπώς ανιμέισον θα πει εμψύχωση) που προβλήθηκε από την ΕΡΤ.

Όπως έχουμε γράψει, εμείς ανεβάζουμε μία διασκευή της ιστορίας. Μέχρι όμως να δείτε την παράστασή μας, σας συστήνουμε να παρακολουθήσετε (παρακάτω έχουμε το σύνδεσμο) το συγκεκριμένο ανιμέισον, στο οποίο ακολουθούν πιστά το κείμενο του Τριβιζά.

Παιδιά, δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος. Διαβάστε τα ονόματα όλων των συντελεστών του. Δείτε πόσοι δημιουργοί δούλεψαν για να γίνει ένα τέτοιο έργο (εκτός από το συγγραφέα και τους σκηνοθέτες): ηθοποιοί, μουσικοί, ανιμέιτορς και θριντι ανιμέιτορς, σχεδιαστές, γραφίστες, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι, ηχολήπτες, φωτιστές, τεχνικοί. Όλοι αυτοί οι δημιουργοί συνεργάστηκαν σαν μια ενωμένη ομάδα, δούλεψαν πολλές μέρες, έβαλαν τις ιδέες, την τέχνη και τη φαντασία τους και κατάφεραν να φτιάξουν αυτό το πολύ όμορφο έργο. Μόνο μέσω της συνεργασίας και της δουλειάς όλων αυτών θα μπορούσε να βγει ένα τέτοιο αποτέλεσμα και για αυτό είναι σημαντικό να διαβάζουμε πάντα όλους τους συντελεστές ενός έργου, αφού χωρίς αυτούς, ακόμη και τον τελευταίο, έργο δεν θα υπήρχε.

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση.

http://www.youtube.com/watch?v=mr9Ru_Kj5BY&feature=related

Ευγένιου Τριβιζά

«Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι»

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ραππας & Άγγελος Ρουβας

Μια παραγωγή της ΕΡΤ και της “Time lapse pictures”