Ο συγγραφέας του θεατρικού έργου που θα παίξουμε τα Χριστούγεννα, Ευγένιος Τριβιζάς, γεννήθηκε στην πόλη μας, την Αθήνα, το 1946 (δηλαδή σήμερα είναι 65 χρονών). Σπούδασε στο πανεπιστήμιο για πολλά χρόνια και σήμερα είναι ο ίδιος καθηγητής στο πανεπιστήμιο, στην πόλη Ρέντιγκ (Reading) που βρίσκεται στην Αγγλία.

Άρχισε να γράφει ιστορίες από τότε που ήταν παιδί, και μέχρι σήμερα έχει γράψει περίπου 150 βιβλία (μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία). Είναι γνωστός παραμυθάς σε όλο τον κόσμο και τα βιβλία του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες.

Γιατί άραγε να έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο;  

Οι ιστορίες που γράφει έχουν χιούμορ:

α) γιατί περιγράφουν κωμικές καταστάσεις (π.χ. όταν ένας γάιδαρος αγανακτεί από την συμπεριφορά μιας κακιάς μάγισσας που τον έχει για υπηρέτη, δίνει μια κλοτσιά στη μάγισσα και εκείνη, αφού κάνει πολλές τούμπες στον αέρα, προσγειώνεται και σφηνώνει ανάποδα σε μια καμινάδα) και

β) γιατί ο Τριβιζάς παίζει με τις λέξεις: αναζητάει τις πιο περίεργες και πιο αστείες λέξεις και πολλές φορές φτιάχνει (πλάθει) δικές του λέξεις (π.χ. κακαμαράκια).

Οι ιστορίες του έχουν και πλούσια φαντασία. Στα παραμύθια του όλα μπορούν να συμβούν, τίποτε δεν είναι αδύνατο (π.χ. ο καλός μπορεί να γίνει κακός, και ο κακός καλός, όπως ο Ρούνι Ρούνι και τα τρία μικρά λυκάκια)

Τέλος οι ιστορίες του μιλούν για τη ζωή μας, και για αυτό δεν τελειώνουν όταν κλείσουμε το βιβλίο. Είναι η αφορμή για να σκεφτούμε και να συζητήσουμε τι θα κάναμε εμείς εάν ήμασταν στη θέση των ηρώων.  

Όπως είδαμε ο Τριβιζάς άρχισε να γράφει παραμύθια από τότε που ήταν παιδί. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε κι εσείς να γράψετε ένα δικό σας παραμύθι. Τι περιμένετε λοιπόν; Ξεκινήστε!

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν …»

Καλή συγγραφή!

Διαβάστε περισσότερα για τον Τριβιζά:

http://www.greece2001.gr/writers/EvgeniosTribizas.html

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A4%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B9%CE%B6%CE%AC%CF%82