“Η νέα γενιά για την ειρήνη” – Συμμετοχή στον ραδιοφωνικό διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί”(aud)

european

Σε μια περίοδο που η Ευρώπη βιώνει άμεσα τις συνέπειες του πολέμου και που τα περιστατικά βίας εντός και εκτός του σχολικού χώρου ολοένα αυξάνονται, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να δώσουμε την ευκαιρία και την ευθύνη στη νέα γενιά, ώστε να αναλάβει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της αδελφοσύνης.

Συνεπώς, η συμμετοχή των παιδιών στην επίλυση των διαφορών και των συγκρούσεων – είτε στο προσωπικό τους περιβάλλον είτε στο κοινωνικό είτε στο διεθνικό – είναι απαραίτητη για τη μελλοντική επιβίωσή τους και για την εδραίωση μιας διαρκούς ειρήνης. Μιας ειρήνης που πηγάζει πρώτιστα από τη συμφιλίωση με τον εαυτό μας και στη συνέχεια από τη συμφιλίωση με το ευρύτερο κοινωνικό μας πλαίσιο και τους λαούς του κόσμου.

Αν η νέα γενιά σήμερα κατορθώσει να αντιμετωπίσει την εχθρότητα και να καλλιεργήσει τη συμφιλίωση, δημιουργεί την προϋπόθεση για ειρήνη στο μέλλον. Χωρίς ειρήνη τίποτα δεν είναι βιώσιμο παρά μόνο η καταστροφή.

Επομένως, μια βασική δεξιότητα ζωής που μπορεί να καλλιεργηθεί με τη συμμετοχή των παιδιών στον φετινό διαγωνισμό είναι αυτή της εσωτερικής ειρήνης και κατά συνέπεια της βιώσιμης κοινωνικής και διεθνούς ειρήνης.

Καλέσαμε, λοιπόν, τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΣΤ2, μέσα από το ραδιοφωνικό τους μήνυμα, να σκιαγραφήσουν τον κόσμο στον οποίο θα ήθελαν να ζουν, θέτοντας ως άξονα της έμπνευσης τους το αγαθό της ειρήνης.

Εκπαιδευτικοί που συνεργάστηκαν μαζί τους η κ. Παπασημακοπούλου Μαρία και η κ. Δημητριάδου Ζαφειρή με την υποστήριξη του δασκάλου της μουσικής κ. Δημητρίου Δημήτρη