Συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

Σήμερα υλοποιήθηκε με επιτυχία το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης, για μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ίδρυμα Πολιτισμού Στ. Νιάρχος. Το θέμα του φετινού φεστιβάλ ήταν οι «ΑΞΙΕΣ ΖΩΗΣ» και το σχολείο μας έλαβε μέρος με τέσσερις μαθητές από το Δ2 και επτά από το Στ2 σε τρία παιχνίδια λόγου.

prosklisi 2024 out

Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι της Νοηματικής Ανάγνωσης πήραν μέρος πέντε μαθητές, οι οποίοι με την εκφραστική τους ανάγνωση, ανέδειξαν τις αξίες του σεβασμού, της κοινωνικότητας, της προσαρμοστικότητας, της πραγματικής ευτυχίας και της αγάπης. Στο παιχνίδι του Αυθόρμητου Λόγου, συμμετείχαν τέσσερις μαθητές, οι οποίοι ύστερα από κλήρωση, μίλησαν για τις αξίες της ευγνωμοσύνης, της οικογένειας, της τάξης και της ειρήνης. Τέλος, στο παιχνίδι της Γυάλας των Επιχειρημάτων, δυο μαθήτριες της Στ’ συνομίλησαν με μαθητές άλλων σχολείων και στήριξαν τα επιχειρήματά τους σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης μιας κακής επίδοσης σε ένα διαγώνισμα και κατ’επέκταση της αισιόδοξης και απαισιόδοξης στάσης.

Όπως διάβασε μια μαθήτρια του σχολείου μας στο Φεστιβάλ αλλά και το συμπέρασμα που βγάλαμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας  είναι ότι “στη ζωή, οι πραγματικές αξίες, όπως η φιλία, η αγάπη, η υγεία, η ελευθερία είναι δωρεάν και δεν αγοράζονται” αλλά καλλιεργούνται!

Untitled design 3 Untitled design image 123650291 1

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

Ραντεβού στο 7ο Φεστιβάλ!

OIG4 2

Κατηγορίες: Δράσεις, Πολιτιστικές. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.