ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΙΡΗΒΗ

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 τα δύο τμήματα της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Μαιρηβή. Μπαίνοντας στο χώρο αμέσως μεταφερθήκαμε στον όμορφο κόσμο της κούκλας και του κουκλοθέατρου.

Μπροστά μας αλλά και σε βιτρίνες υπήρχαν τοποθετημένες πολλών μεγεθών κούκλες που παρίσταναν ήρωες παραμυθιών και πρωταγωνιστούσαν σε παραστάσεις του κουκλοθέατρου. Μέσα από μια αναλυτική περιήγηση στο Μουσείο μάθαμε τα είδη κούκλας που υπάρχουν, τα χαρακτηριστικά και τις διαφορές τους. Επιπλέον, γνωρίσαμε κούκλες από πολλά μέρη του κόσμου αλλά και από τη χώρα μας σε διαφορετικές χρονικές εποχές, ακόμη και στα αρχαία χρόνια.

Μετά από το ταξίδι μας στην ιστορία του κουκλοθέατρου τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί φτιάξαμε τις δικές μας μοναδικές κούκλες. Οι εμψυχώτριες μας παρείχαν όλα τα υλικά και μας έδωσαν πολύ συγκεκριμένες και σαφείς οδηγίες, για να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα. Τα παιδιά ήταν πολύ προσεκτικά και κατάφεραν να φτιάξουν τις κούκλες τους, στις οποίες έδωσαν όνομα και άρχισαν να παίζουν μαζί τους κουκλοθέατρο.

Η χαρά της δημιουργίας ήταν τόσο έντονη στα πρόσωπα των παιδιών! Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στιγμιότυπα της ημέρας ήταν όταν μπήκαμε στα πούλμαν, για να επιστρέψουμε στο σχολείο, που το κάθε παιδί κρατούσε την κούκλα του με τέτοια φροντίδα, σαν να κρατάει ένα μικρό θησαυρό…