Επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών

Την Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018 η Α΄ τάξη πραγματοποίησε την πρώτη της επίσκεψη ως τάξη! Γνώρισε το υπέροχο Μουσείο Ηρακλειδών.

Ο πιο δημιουργικός και όμορφος τρόπος για να μάθει ένα παιδί τα σχήματα είναι η τέχνη. Αυτό διαπιστώθηκε τη μέρα της επίσκεψής μας βλέποντας τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, όχι μόνο να αναγνωρίζουν πολύ γρήγορα τα εξάγωνα, τρίγωνα, τετράγωνα και άλλα πολλά, αλλά να τα σχεδιάζουν και να τα διαμορφώνουν με μοναδικό παιγνιώδη τρόπο.

Ήταν τόσο όμορφη η συνεργασία μεταξύ των παιδιών, η συζήτηση που ανάπτυξαν και το ενδιαφέρον που έδειξαν κατά την περιήγηση στην έκθεση του Μουσείου. Εκεί είδαν παλιές κατασκευές, μηχανολογικές εφευρέσεις αρχαίων ετών και έμαθαν για τη χρησιμότητά τους, όταν δεν υπήρχε ακόμα ο αυτοματισμός στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με έναν πραγματικά λαμπερό ήλιο που αντικρίσαμε κατά την έξοδό μας από το χώρο του Μουσείου, ο οποίος μας συνόδευσε στην επιστροφή μας μέσα από τον γραφικό πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου. Στο τέλος του δρόμου μας περίμενε το λεωφορείο της επιστροφής στο σχολείο μας.