ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Γ1΄ ΤΜΗΜΑ

Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό ήταν ομόφωνη με ενθουσιασμό και η συγγραφή του παραμυθιού, αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για εμάς τη φετινή σχολική χρονιά. Ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό και πολλές ελπίδες, ότι θα τα καταφέρουμε να το ολοκληρώσουμε δια ζώσης. Στην τάξη είχαμε προλάβει, να κάνουμε κάποιες δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, για να προσεγγίσουμε το θέμα. Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν ευνόησαν λόγω των αναστολών λειτουργίας των δημοτικών σχολείων.

Δεν χάσαμε ούτε μια στιγμή τη δύναμή μας και δεν σκεφτήκαμε, να μην το γράψουμε. Αποτέλεσε κίνητρο για όλη την ομάδα, να προλάβουμε την ημερομηνία και να συμμετάσχουμε!

Το παραμύθι αυτό γράφτηκε αξιοποιώντας το ψηφιακό εργαλείο συνεργατικής μάθησης «MeetingWords». Πρόκειται για έναν ιστοχώρο, ο οποίος δεδομένων των συνθηκών, μας ταίριαξε και μας επέτρεψε να σας καταθέσουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Κάθε παιδί έγραφε μια μια πρόταση, μια μια λέξη  και κάπως έτσι εκεί πριν τις διακοπές του Πάσχα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex, το διορθώσαμε. Βάλαμε τις τελευταίες πινελιές, πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες αλλαγές και το ολοκληρώσαμε.

Το παραμύθι αυτό είναι ένα έργο, που έγινε με αγάπη, πείσμα, και  αγωνία.

Προσωπικά νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους μαθητές και τις μαθήτριες μου, που δούλεψαν με μεράκι και έθεσαν ως προτεραιότητα το ομαδικό πνεύμα, πράγμα που με κάνει πολύ περήφανη. Μετά την κρίση των αποτελεσμάτων στις 7 του Ιούνη, θα μπορείτε να το διαβάσετε όλοι και όλες μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου μας, αφού ως τότε δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίησή του. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού … εγώ νιώθω ότι έχουμε ήδη κερδίσει.

Η εκπαιδευτικός του Γ1 τμήματος,

Δέσποινα Μπανέλλη