14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών  "Δημήτρης Πικιώνης"

Το σχολικό μας ιστολόγιο! Χώρος ενημέρωσης και δημιουργίας…

Δράσεις της σχολικής μας βιβλιοθήκης

Φεβ 202016

Πριν από καιρό η υπεύθυνη της σχολικής μας βιβλιοθήκης, της «Αργώς», κ. Έλενα Χουλιάρα, μας πρότεινε να επισκεφτούμε το χώρο, για να μας διαβάσει η ίδια ένα βιβλίο που είχε σκεφτεί.

Δεκάδες βιβλία κυκλοφορούν στην τάξη μας καθημερινά. Τι πιο ευχάριστη εικόνα για ένα σχολείο να υπάρχει αυτού του είδους η κινητικότητα και πόσο ικανοποιητικό είναι το γεγονός αυτό για εμάς τις/τους εκπαιδευτικούς να αισθανόμαστε, ότι πετύχαμε ένα δύσκολο στόχο: Να αγαπούν τα παιδιά το καλό βιβλίο και να αφιερώνουν χρόνο από το διάλειμμά τους για να το επιλέξουν!

Έτσι λοιπόν πήγαμε όλοι και όλες μαζί στη βιβλιοθήκη βλέποντας στο κατώφλι να μας περιμένει χαμογελαστή η κ.Έλενα. Αφού μας καλωσόρισε ξεκίνησε την ανάγνωση ενός πολύ σπουδαίου παραμυθιού: «Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών» του Χρήστου Μπουλώτη. Τα παιδιά παρακολουθούσαν με πολύ ενδιαφέρον το παραμύθι, όχι μόνο επειδή τους άρεσε πολύ, αλλά ίσως επειδή το άκουγαν από ένα άλλο πρόσωπο πέρα από τη δασκάλα τους, από ένα πρόσωπο ,που βλέπουν επίσης καθημερινά στο χώρο αυτό … και τους το διάβαζε τόσο παραστατικά και οικεία!

Επανήλθαμε μετά από σχεδόν μια εβδομάδα κρατώντας στα χέρια μας ένα παλιό παιχνίδι. Βρεθήκαμε ξανά λοιπόν στον αγαπημένο χώρο της «Αργώς», για να συνεχίσουμε το βιβλίο. Τα παιδιά θυμούνταν τα πάντα με λεπτομέρεια, πράγμα που διευκόλυνε τη συνέχιση της ιστορίας. Κατά τη διάρκεια της διήγησης τα παιχνίδια των παιδιών είχαν ενεργό ρόλο και έκαναν την επανάστασή τους! Γέμισε ο χώρος παιδικά γέλια και απίστευτη θετική ενέργεια!

Φύγαμε από τη βιβλιοθήκη ενθουσιασμένοι/ες κι αυτό οφείλεται και στην κ. Έλενα με την υπέροχη δουλειά που κάνει. Την ευχαριστούμε θερμά για τις όμορφες αυτές ώρες και για το ζεστό χαμόγελό της.

Υποσχόμαστε να επανέλθουμε γρήγορα για νέες περιπέτειες!

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και η δασκάλα του Β΄2 τμήματος, Δέσποινα Μπανέλλη

από κάτω από: Ανακοινώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δράσεις της σχολικής μας βιβλιοθήκης    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Το σχολείο μας

Το δημοτικό σχολείο στα Πευκάκια.

Μακέτα του Σχολείου μας

Αρχιτεκτονική Μακέτα του Σχολείου μας

Οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έφτιαξαν τη μακέτα του Σχολείου μας και μας την χάρισαν.

Η βιβλιοθήκη μας

Η βιβλιοθήκη μας

Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-2019

Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος  και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-2019

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αρχείο

Ημερολόγιο Δημοσιεύσεων

Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν   Μαρ »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων