14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών  "Δημήτρης Πικιώνης"

Το σχολικό μας ιστολόγιο! Χώρος ενημέρωσης και δημιουργίας…

Ο συγγραφέας Πάνος Χριστοδούλου στο σχολείο μας

Απρ 201924

Το πρωινό της Δευτέρας 8ης Απριλίου, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο συγγραφέας  Πάνος Χριστοδούλου για να συναντηθεί με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄, της Ε΄ και της Στ΄ τάξης.

Πρώτα υποδέχτηκαν τον συγγραφέα τα παιδιά της Α΄ τάξης, που είχαν διαβάσει με τις δασκάλες τους  το βιβλίο του «Τόνοι, τόνοι και Τόνι»  και  τους άρεσε πολύ. Είναι ενα πολύ διαφορετικό βιβλίο απ’ όσα είχανε διαβάσει στην τάξη και τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η γραφή, η εικονογράφηση αλλά και το χιούμορ του.

Ο κ. Χριστοδούλου έκανε μια πλήρη παρουσίαση της ιστορίας στα παιδιά και τους εξήγησε γιατί έγραψε αυτό το βιβλίο με τον παράξενο τίτλο. Οι μικροί μαθητές/τριες  ενθουσιάστηκαν. Ακολούθησαν ερωτήσεις που   είχαν να κάνουν με το πώς αποφάσισε να γίνει συγγραφέας και γιατί, για το πώς αισθάνεται όταν τελειώνει ένα βιβλίο και άλλες πολλές γεμάτες αυθορμητισμό και χαρούμενη διάθεση.

Το βιβλίο του βρίσκεται στη βιβλιοθήκη μας έχοντας την αφιέρωση του συγγραφέα περιμένοντας κι άλλους αναγνώστες.

Κατόπιν ο Πάνος Χριστοδούλου συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες των μεγάλων τάξεων στο θέατρο του σχολείου. Τα περισσότερα παιδιά είχαν διαβάσει το βιβλίο του «Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές» και πολλά το «Πώς έμπλεξα με τη δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις»  Η συζήτηση με τον συγγραφέα  αρχικά περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της έμπνευσης, της φαντασίας και της σχέσης του δημιουργού με το έργο του. Καθώς όμως στα πρωτότυπα και διασκεδαστικά βιβλία του θίγει πολλά σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα χωρίς να πέφτει στην παγίδα του διδακτισμού,  η συζήτηση γρήγορα επεκτάθηκε σ΄ αυτά. Έτσι συζήτησαν για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, την προσφυγιά και τη μετανάστευση, την παιδική εργασία και την εκμετάλλευση του Τρίτου Κόσμου.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με έναν συγγραφέα του οποίου η αμεσότητα, η ειλικρίνεια, το χιούμορ και η ευαισθησία του στα ανθρώπινα δικαιώματα κάνουν τις συναντήσεις μαζί του ευχάριστες αλλά και ουσιαστικές.

Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά τον ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο που μας αφιέρωσε.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

 Πάνος Χριστοδούλου

Ο Πάνος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ήταν διευθυντής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων. Σήμερα είναι διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Έργα του: «Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές», «Τροχονόμος στα Κατσάβραχα», «Τόνοι, τόνοι και Τόνι», «Πώς έμπλεξα εγώ με τη δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις», «Ο Ζαχαρίας και η Σπιτική Μπεσαμέλ», «Θαύμα! Οι καρχαρίες χορεύουν…», «Δεν το έκανα εγώ! (Ή μήπως το έκανα;», «Η μπάλα της ζωής τους».

από κάτω από: Ανακοινώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο συγγραφέας Πάνος Χριστοδούλου στο σχολείο μας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Το σχολείο μας

Το δημοτικό σχολείο στα Πευκάκια.

Μακέτα του Σχολείου μας

Αρχιτεκτονική Μακέτα του Σχολείου μας

Οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έφτιαξαν τη μακέτα του Σχολείου μας και μας την χάρισαν.

Η βιβλιοθήκη μας

Η βιβλιοθήκη μας

Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-2019

Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος  και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-2019

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αρχείο

Ημερολόγιο Δημοσιεύσεων

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ   Μαΐ »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων