Έκθεση βιβλίου στο Σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς, σας ανακοινώνουμε ότι, από Δευτέρα 11 μέχρι την Τρίτη 12  Απριλίου 2016 και για δύο ημέρες, θα διεξάγεται στο σχολείο μας έκθεση παιδικού βιβλίου. Βιβλία κάθε είδους, σύγχρονα και κλασικά παραμύθια, παιδικά διηγήματα, μικρές ιστορίες, εικονογραφημένα, μυθιστορήματα, βιβλία γνώσεων φυσικών επιστημών, ιστορίας, μυθολογίας κλπ., βιβλία όλων των ηλικιών από 5-6 έως 12 ετών, βιβλία από πολύ διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους, θα εκτίθενται στο χώρο του θεάτρου. Οι ώρες λειτουργία της έκθεσης θα είναι από τις 8.15 π.μ. μέχρι και τις 2.30 μ.μ. Τα βιβλία είναι της επιλογής μας. Επιλέξαμε με κριτήριο το ποιοτικό παιδικό βιβλίο και έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η σύγχρονη θεματολογία.

Στόχος μας είναι, οι μαθητές μας στο πλαίσιο του μαθήματος της φιλαναγνωσίας, να έρθουν σε επαφή με το καλό παιδικό βιβλίο, να ενημερωθούν γι’ αυτό, να το περιεργαστούν και βέβαια να το προμηθευτούν σε τιμή χαμηλότερη απ’ ότι αν το αγόραζαν από το βιβλιοπωλείο. Ευπρόσδεκτοι είναι, βέβαια και οι γονείς των μαθητών, αν και οι ίδιοι επιθυμούσαν, να δουν ή να επιλέξουν βιβλία για το παιδί τους.

Θεωρούμε ότι το σχολείο πρέπει να προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να συζητήσουν και να επιλέξουν το βιβλίο που θα διαβάσουν μαζί με άλλους συμμαθητές τους και τους δασκάλους τους, διότι η δυναμική της ομάδας συντείνει στην καλύτερη επίτευξη του στόχου, και βέβαια, να μάθουν να διαχειρίζονται το χαρτζιλίκι τους δίνοντας προτεραιότητα σε μορφωτικά και όχι σε υλικά αγαθά. Σχολείο και οικογένεια πρέπει να συνεργάζονται για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων για τη βοήθεια στην πραγματοποίηση της έκθεσης.