Εκδηλώσεις στο σχολείο μας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

         Το 1966 η Διεθνής Οργάνωση  Βιβλίων για τη Νεότητα καθιέρωσε το εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Η ημερομηνία  εορτασμού της ορίστηκε στις  2 Απριλίου κάθε έτους, ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου παραμυθά, του Δανού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

          Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο μας διοργανώνει σειρά δράσεων-εκδηλώσεων με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στους μαθητές μας και της αγάπης για το βιβλίο.

       Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 6.30μ.μ. στο θέατρο του σχολείου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη και συζήτηση με θέμα το παιδικό βιβλίο και με ομιλητές τους:

  • Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του ΠΤΔΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Θέμα: «Ανάγνωση και φιλαναγνωσία στο σχολείο»

  • Ιωάννης Σ. Παπαδάτος, Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Θέμα: «Το παιδί, το βιβλίο και η οικογένεια»

  • Μπαμπέτα Ιωάννα, Συγγραφέας και Πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Θέμα: «Τα τι, τα πώς και τα γιατί του βιβλίου»

       Το σχολείο μας επίσης, αποφάσισε να γιορτάσει την ημέρα αυτή με σειρά φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή συγγραφέων και εικονογράφων ανά τάξη. Οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τους συγγραφείς, Νινέτα Βολουδάκη,  Αγγελική Βαρελά,  Σοφία Μαντουβάλου, Ζωή Βαλάση,  Άλκη Ζέη, και την εικονογράφο Τέτη Σώλου.

Επίσης με τη βοήθεια και τη συμμετοχή μελών του Συλλόγου Γονέων την ερχόμενη εβδομάδα θα διοργανώσουμε:

  • έκθεση παιδικού βιβλίου με σύγχρονα και κλασικά έργα ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας για παιδιά, αλλά και βιβλία γνώσεων. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του σχολείου μας στις 11 και 12 Απριλίου 2016 από τις 8.15 π.μ., μέχρι και τις 2.30 μ.μ.
  • δράση με τίτλο: «αγάπησα πολύ αυτό το βιβλίο, διάβασέ το κι εσύ» όπου τα παιδιά θα φέρουν στο σχολείο βιβλία που διάβασαν ή ακόμη που ποτέ δεν διάβασαν και θέλουν να τα ανταλλάξουν με κάποια άλλα.

Περιμένουμε τη συμμετοχή όλων των γονέων στην εκδήλωση και την ανταπόκριση στην έκθεση.