14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών  "Δημήτρης Πικιώνης"

Το σχολικό μας ιστολόγιο! Χώρος ενημέρωσης και δημιουργίας…

Μία ακόμη σχολική χρονιά αρχίζει με προσδοκίες, αγωνίες και προβλήματα

Σεπ 20152

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, σας καλωσορίζουμε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-16. Όλοι μαζί και πάλι, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς, με αλληλοκατανόηση και σεβασμό, με ενθουσιασμό και θετικό πνεύμα, παρά τις δυσκολίες των καιρών, θα δώσουμε μια νέα συναρπαστική μάχη για γνώση, μάθηση και πρόοδο.
Θεωρούμε χρήσιμο να σας πληροφορήσουμε για τα κάτωθι:
Τα βιβλία, όπως συμβαίνει τα 3 τελευταία σχολικά έτη μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος παραγωγής και διανομής, βρίσκονται στο σχολείο από τον Ιούνιο και τουλάχιστον, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς αυτό.
Όμως η σχολική χρονιά ξεκινάει με πολλά άλλα προβλήματα. Πρωτίστως, υπάρχουν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ένα δάσκαλο τάξης, τρεις δασκάλους ξένων γλωσσών (αγγλικής γαλλικής γερμανικής), εικαστικό, και θεατρολόγο. Ελπίζουμε ότι σταδιακά θα αρχίσουν να καλύπτονται τα κενά. Στο βαθμό που καλύπτονται τα κενά θα μεταφέρονται οι διδακτικές ώρες και στο απογευματινό πρόγραμμα για την κάλυψη του Ολοήμερου. Η φύλακας του σχολείου επίσης, έχει μετατεθεί και έτσι δεν υπάρχει φύλαξη.
Τα οικονομικά του σχολείου είναι σχεδόν ανύπαρκτα τη στιγμή που το κτήριο έχει πληγεί ακόμη μια φορά από βανδαλισμούς απερίγραπτους. Η όψη του είναι θλιβερή και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος αδυνατεί να μας καλύψει. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων έχει ενημερωθεί και την Πέμπτη το πρωί μέλη του Συλλόγου πρόκειται να επισκεφθούν τις σχετικές υπηρεσίες του Δήμου για να θέσουν και εκείνοι τα ζητήματα της κτηριακής υποδομής. Όμως αν λάβουμε υπόψη μας προηγούμενη εμπειρία στο ζήτημα του ελαιοχρωματισμού και του ευπρεπισμού των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, από το Δήμο δεν μπορούμε να περιμένουμε κάποια άμεση παρέμβαση.
Τα τελευταία χρόνια η εθελοντική προσφορά όλων μας δασκάλων και γονέων υπήρξε καθοριστική για τη λειτουργικότητα και τον ευπρεπισμό του κτηριακού συγκροτήματος. Πιστεύουμε ότι και φέτος δεν θα διστάσουμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας. Στο πλαίσιο αυτό, σύντομα, πριν ακόμη έρθουν τα παιδιά μας στο σχολείο, θα σας καλέσουμε σε ημέρα εθελοντικών δράσεων για τον ευπρεπισμό του κτηρίου, ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας μια άλλη ποιότητα στην καθημερινότητα του σχολείου αλλά και την ευκαιρία για μύηση στο πνεύμα της συμμετοχής στην ομάδα και στην ιδέα της εθελοντικής προσφοράς. Από την ιστοσελίδα μας θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Περιμένουμε και από εσάς προτάσεις.
Η Δ/ντρια του Σχολείου

από κάτω από: Ανακοινώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μία ακόμη σχολική χρονιά αρχίζει με προσδοκίες, αγωνίες και προβλήματα    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Το σχολείο μας

Το δημοτικό σχολείο στα Πευκάκια.

Μακέτα του Σχολείου μας

Αρχιτεκτονική Μακέτα του Σχολείου μας

Οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έφτιαξαν τη μακέτα του Σχολείου μας και μας την χάρισαν.

Η βιβλιοθήκη μας

Η βιβλιοθήκη μας

Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-2019

Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος  και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-2019

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αρχείο

Ημερολόγιο Δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν   Οκτ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων