14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών  "Δημήτρης Πικιώνης"

Το σχολικό μας ιστολόγιο! Χώρος ενημέρωσης και δημιουργίας…

Προφύλαξη του σχολείου από βανδαλισμούς

Μαΐ 201225

Αγαπητοί γονείς,

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την αναγκαιότητα της προφύλαξης του σχολείου μας από βανδαλισμούς και για τις ενέργειές μας ώστε να αποτραπεί η παραπέρα κακοποίησή του και καταστροφή του.

Όλοι σας είστε μάρτυρες μιας εικόνας του σχολείου μας, που κάθε άλλο παρά αρμόζει σε σχολικό χώρο που διαπαιδαγωγεί τους μαθητές πολιτιστικά και αισθητικά. Εκτός από αυτό υπάρχουν σημαντικά γεγονότα καταστροφής που βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την ύπαρξη του δάσους του λόφου του Λυκαβηττού. Οι πυρκαγιές στο προαύλιο, στα ξερά χόρτα και στην  τουαλέτα του σχολείου η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, τα σπασμένα τζάμια, οι καταστροφές στο εσωτερικό αιθουσών και στους εξωτερικούς τοίχους, οι καταστροφές στην καγκελόπορτα, το σπάσιμο του διακόπτη συναγερμού του καυστήρα, το σπάσιμο των σκαλοπατιών που οδηγούν στην ταράτσα κλπ, μας αναγκάζουν να πάρουμε αυστηρά μέτρα. Μετά από επίμονες και συστηματικές ενέργειες της διεύθυνσης του σχολείου, ο Δήμος Αθηναίων ενέκρινε ένα μικρό αλλά διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την αποκατάσταση προβλημάτων του σχολείου και ήδη αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στα πεζούλια που συγκρατούσαν τα πεύκα στον περιβάλλοντα χώρο και οι εργασίες θα συνεχιστούν. Επιπλέον, ο Σύλλογος Γονέων θα συνδράμει στον ευπρεπισμό της όψης του σχολείου μας με τη συμμετοχή εθελοντών γονέων. Όλα αυτά θα ήταν ανώφελα, αν δεν συνοδεύονταν από μέτρα για την αποτροπή των βανδαλισμών. Προς το παρόν, η συνεργασία μας με το Δήμο Αθηναίων και με την αστυνομία, η οποία έχει αυξήσει την παρουσία της με στάθμευση και με περιπολίες στην περιοχή γύρω από το σχολείο, αλλά και η προειδοποίηση των γονέων τα παιδιά των οποίων περιφέρονταν στο χώρο του σχολείου, είχαν σαν αποτέλεσμα να περιοριστούν οι βανδαλισμοί.

Με την ανακοίνωσή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, το σχολείο μας με επιστολή του προς την αστυνομία και με σύμφωνη τη γνώμη του Δήμου Αθηναίων, απαίτησε σε περίπτωση που κάποιοι περιφέρονται στο χώρο του σχολείου μετά τις 10.00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα να παρέμβει, ώστε οι υπεύθυνοι των βανδαλισμών να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Αν πρόκειται για ανήλικα παιδιά, όλοι αντιλαμβάνεστε ότι οι γονείς φέρουν ευθύνη για παραμέληση ανηλίκου και βέβαια σε περίπτωση που το παιδί τους ευθύνεται, θα κληθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές με δικά τους έξοδα. Το σχολείο ανήκει στο Δήμο Αθηναίων και κανείς δεν μπορεί να εισέρχεται στο χώρο του για οποιεσδήποτε δραστηριότητες χωρίς την άδεια του Δήμου. Έπεσε στην αντίληψή μας επίσης, ότι μαθητές του σχολείου μας ακολουθούν, σε κοινές παρέες, μεγαλύτερα παιδιά τα οποία πολλές φορές προτρέπουν τα μικρότερα στην πραγματοποίηση καταστροφών, ώστε να μην ενέχονται οι ίδιοι. Επίσης ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να εφαρμόσει το νόμο που θέλει οποιαδήποτε ενέργεια καταστροφής του σχολείου από μαθητές μας σε ώρες λειτουργίας του σχολείου και, βέβαια, αφού αυτό διαπιστωθεί, να αποκαθίσταται άμεσα από τον γονέα. Ήδη γονείς έχουν προβεί σε αποκατάσταση παρόμοιων ζημιών.

Αγαπητοί γονείς, η αίσθηση της ανομίας, της ατιμωρησίας, της αχαλίνωτης ελευθερίας και η παραχώρηση στα μικρά παιδιά μιας αυτονομίας που δεν μπορούν να τη διαχειριστούν λόγω ηλικίας, έχει σαν αποτέλεσμα να τα εκθέτουμε σε κινδύνους. Ως ενήλικες, γονείς και δάσκαλοι, φέρουμε ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Παίρνοντας μέτρα κάνουμε τα παιδιά μας υπεύθυνα και δεν προστατεύουμε απλά ένα σχολείο, πράγμα πολύ σημαντικό, αλλά ένα μνημείο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Ζητάμε τη συνεργασία σας και την κατανόησή σας.

Η Διευθύντρια

Παπαδημητρίου Δήμητρα

από κάτω από: Ανακοινώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προφύλαξη του σχολείου από βανδαλισμούς    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Το σχολείο μας

Το δημοτικό σχολείο στα Πευκάκια.

Μακέτα του Σχολείου μας

Αρχιτεκτονική Μακέτα του Σχολείου μας

Οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έφτιαξαν τη μακέτα του Σχολείου μας και μας την χάρισαν.

Η βιβλιοθήκη μας

Η βιβλιοθήκη μας

Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-2019

Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος  και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-2019

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αρχείο

Ημερολόγιο Δημοσιεύσεων

Μάιος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    Ιούν »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Teachers for Europe

Teachers for Europe


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων