Χαιρετισμός

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές,

το 14ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών από  τις 24-5-2012 απέκτησε τη δική του ιστοσελίδα. Ζούμε σε μια εποχή  που η μετάδοση της πληροφορίας και της επικοινωνίας είναι ταχύτατη.  Το σχολείο μας δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω από αυτή την εξέλιξη. Φέτος με αφορμή τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυσή του αποφάσισε να βαδίσει με τα βήματα της εποχής του, όπως και τότε το 1932 που ο ιδρυτής του, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Πικιώνης, αποφάσισε να ιδρύσει ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του καιρού του και στις πρωτοποριακές παιδαγωγικές αντιλήψεις της εποχής.

Η ιστοσελίδα μας αποτελεί την επίσημη εικόνα του σχολείου στο διαδίκτυο. Εδώ θα μπορείτε να βρείτε ανακοινώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες του σχολείου, σημαντικές εγκυκλίους, απόψεις για παιδαγωγικά θέματα, εργασίες μαθητών ή εκπαιδευτικών, ενδιαφέρουσες συνδέσεις και βέβαια, θα  μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για να μας υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας και τις απόψεις σας σχετικά με ζητήματα λειτουργίας του σχολείου και της ιστοσελίδας μας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού μας έργου.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας θα διαμορφώνουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ή οι μαθητές με την επίβλεψη εκπαιδευτικών. Σε κάθε περίπτωση, θα φροντίζουμε ώστε να προστατεύονται τα προσωπικά στοιχεία των μαθητών, αποκρύπτοντας εικόνες με τα πρόσωπά τους από κοντά, επίθετο ή και άλλα ευαίσθητα στοιχεία.

Ο σχολιασμός του ιστοτόπου εκ μέρους των επισκεπτών επιτρέπεται και ενθαρρύνεται. Ωστόσο, κάθε σχόλιο θα ελέγχεται πριν δημοσιευθεί από τους διαχειριστές, με γνώμονα την προστασία των παιδιών και το σεβασμό της παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας της σχολικής κοινότητας.

Η ιστοσελίδα μας είναι στα πρώτα της βήματα και στην πορεία θα εμπλουτισθεί και με πολλά άλλα θέματα και έτσι θα αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον.