Το σχολείο μας

To 14o Δημοτικό σχολείο Αθηνών είναι δημόσιο 12/θέσιο σχολείο.

Το διδακτικό ωράριο πρωινής λειτουργίας όλων των τάξεων, το οποίο είναι το υποχρεωτικό ωράριο για όλους τους μαθητές, αρχίζει στις 8.10 πμ. και τελειώνει στις 1.15 μμ. Ακολουθεί το προαιρετικό πρόγραμμα του απογευματινού προγράμματος ή αλλιώς ολοήμερου σχολείου, μέχρι τις 4.00 μμ. Οι διδακτικές ώρες του απογευματινού προγράμματος είναι 2 για κάθε τμήμα από τις οποίες η μία είναι μελέτη. Πριν την έναρξη των μαθημάτων οι μαθητές σιτίζονται με το φαγητό που ο καθένας φέρνει από το σπίτι του, με την επιτήρηση των εκπαιδευτικών. Οι ώρες αποχώρησης του απογευματινού προγράμματος είναι: στις 3.00 μ.μ. και στις 4.00 μ.μ.

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών εκτός από 12 δασκάλους τάξεων έχει 9 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων: 2 της Αγγλικής, 1 της Γαλλικής, 1 της Γερμανικής, 2 της Γυμναστικής, 1 των Εικαστικών, 1 της Πληροφορικής και 1 της Μουσικής .  Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2016-17 πραγματοποιείται από τους δασκάλους των τάξεων. Διαθέτει επίσης Τμήμα Ένταξης για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Στο σχολείο επίσης, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 1 φύλακαςκαι 2 καθαρίστριες.

Το σχολείο μας έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερο και αξιοζήλευτο φυσικό περιβάλλον, μέσα στα πεύκα του λόφου του Λυκαβηττού. Μερικοί το αποκαλούν «το σχολείο στα πευκάκια του Λυκαβηττού». Έχει επίσης το προνόμιο, να είναι διατηρητέο κτίριο, έργο του μοντερνισμού σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη (1932), και γι’ αυτό οι περισσότεροι το αποκαλούν «το σχολείο του Πικιώνη». Αυτό το γεγονός κάνει περήφανους όσους εργάζονται σ’ αυτό το χώρο, εκπαιδευτικούς, μαθητές και βοηθητικό προσωπικό, όπως και τους γονείς των μαθητών.

Τα γεωγραφικά του όρια περικλείονται από τις οδούς: Ακαδημίας, Δημοκρίτου, Στρατιωτικού Συνδέσμου, Λυκαβηττού, Σαρανταπήχου, Αργυρουπόλεως, Αρματολών και Κλεφτών, Μπουκουβάλα, Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους (χάρτης).