14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών  "Δημήτρης Πικιώνης"

Το σχολικό μας ιστολόγιο! Χώρος ενημέρωσης και δημιουργίας…

TEACHERS4EUROPE

Το Πρόγραμμα Teachers for (4) Europe – T4E- στο σχολείο μας

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.), μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Έδρα Jean Monnet στις Πολιτικές της Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO σε συνεργασία με Υπουργεία Παιδείας, Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικούς φορείς της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κύπρου, της Μάλτας και της Ρουμανίας συμμετέχουν στο

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ3 2018 – 2021,

με τον τίτλο:

“Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture”

– Call reference EACEA/10/2018 –ReferenceNumber: 604665-EPP-1-2018-1-EL- EPPKA3-IPI-SOC-IN.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο Πρόγραμμα που στοχεύει στην αναβάθμιση και επέκταση    σε    άλλες    Ευρωπαϊκές    χώρες    της Κοινότητας    Εκπαιδευτικών “Teacher4Europe – T4E”, η οποία δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 2011 από την Αντιπροσωπεία    της    Ευρωπαϊκής    Επιτροπής    και    προωθεί    τις    βέλτιστες εκπαιδευτικές        πρακτικές        με        ευρωπαϊκό        προσανατολισμό,        που πραγματοποιούνται   στο   σχολικό   περιβάλλον. Οι   συμμετέχουσες   χώρες θα δημιουργήσουν      δικά      τους      Δίκτυα      Εκπαιδευτικών      “Teachers4Europe – T4E”, αναβαθμίζοντας  την  ελληνική  Καλή  Πρακτική.  Με  τη  δημιουργία  και διάδραση  των Δικτύων  θα  ενισχυθεί  η  ανάδειξη  εκπαιδευτικών  πρακτικών  με στόχο την ενίσχυση των συστημάτων των πέντε χωρών, χωρίς να απολεσθεί η εθνική  ιδιοσυστασία.  Αντίθετα,  θα  αποτελέσει  κύριο  μοχλό  ανάπτυξης  του ευρωπαϊκού  οράματος,  της  σύσφιξης  των  σχέσεων,  της  αλληλεξάρτησης,  της συναδέλφωσης και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Κύριος στόχος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος είναι ο επαναπροσδιορισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο των ευρωπαϊκών αξιών για τη δημοκρατία και της έννοιας της «Αγοράς», ως τόπου άσκησης ελεύθερου διαλόγου, ενεργού συμμετοχής και λήψης αποφάσεων σε ισότιμη βάση.

Το  Πρόγραμμα  θα  υλοποιηθεί  σε  Δημόσιες  και  Ιδιωτικές  Σχολικές  Μονάδες Α΄/θμιας   και   Β΄/θμιας   Εκπαίδευσης   της   ελληνικής   επικράτειας   μέσω   της πλατφόρμας    eTwinning    για    το    σχολικό    έτος    2020-2021.    Η    συμμετοχή Εκπαιδευτικών και Στελεχών Εκπαίδευσης είναι εθελοντική και δεν προβλέπεται αμοιβή. Το τμήμα Δ2 θα συμμετέχει μαζί με την δασκάλα της τάξης Βούκανου Μαρία, η οποία ξεκίνησε το πρόγραμμα  ύστερα από αίτησή της, ως Τ4Ε από τη σχολική περίοδο 2019-2020.

Οι δράσεις μας θα υλοποιούνται μέσω του eTwinning project:

Teachers4Europe: Democratic Values in the Era of Artificial Intelligence

 και θα μπορείτε να τις παρακολουθείτε σε συνδέσμους που θα ανακοινώσουμε σύντομα. Οι χώρες – εταίροι του προγράμματος είναι η Κροατία, η Τουρκία και η Ελλάδα. Τα σχολεία της Ελλάδας, που συνεργάζονται με το 14ο Δ.Σ. Αθηνών «Δημήτρης Πικιώνης» είναι το 2ο Δ.Σ. Νέας Ερυθραίας, το 4ο  Δ.Σ. Πεύκης και το 8ο Δ. Σ. Ν. Φιλαδέλφειας.

Το σχολείο μας

Το δημοτικό σχολείο στα Πευκάκια.

Μακέτα του Σχολείου μας

Αρχιτεκτονική Μακέτα του Σχολείου μας

Οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έφτιαξαν τη μακέτα του Σχολείου μας και μας την χάρισαν.

Η βιβλιοθήκη μας

Η βιβλιοθήκη μας

Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-2019

Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος  και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-2019

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αρχείο

Ημερολόγιο Δημοσιεύσεων

Μάρτιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Teachers for Europe

Teachers for Europe


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων