Εργαστήρια Δεξιοτήτων 2021-2022

Στο Νηπιαγωγείο μας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022 θα υλοποιήσουμε εργαστήρια δεξιοτήτων τα οποία αφορούν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  1. Ζω καλύτερα- Ευ ζην: Θέμα: Διατροφή – Τίτλος: «Υγιεινή διατροφή για μια καλύτερη ζωή».
  2. Φροντίζω το Περιβάλλον: Θέμα: Οικολογική Συνείδηση – Τίτλος: «Προστατεύω τα ζώα φροντίζω το περιβάλλον»
  3. Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη: Θέμα : Ανθρώπινα Δικαιώματα-Τίτλος: «Γνωρίζω και σέβομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα»
  4. Δημιουργώ και Καινοτομώ- Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία: Θέμα: STEM /Εκπαιδευτική Ρομποτική – Τίτλος: «Η εκπαιδευτική ρομποτική και ο κύκλος του νερού»

Το όραμα της σχολικής μας μονάδας διαμορφώνεται σύμφωνα με τις θεωρητικές αρχές που διέπουν το πρόγραμμα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.  Προτεραιότητά μας είναι η καλλιέργεια των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα στα νήπια. Οι βασικές κατηγορίες στις οποίες διακρίνονται οι δεξιότητες είναι οι εξής: α) δεξιότητες μάθησης (κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, συνεργασία, επικοινωνία), β) δεξιότητες αλφαβητισμού, ψηφιακού εγγραμματισμού, γ) δεξιότητες ζωής (ευελιξία, ανάληψη πρωτοβουλίας, ηγεσία, παραγωγικότητα).  Σημαντική θέση στο όραμά μας κατέχει η ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων στα παιδιά. Όλες οι παραπάνω δεξιότητες συμβάλλουν ουσιαστικά στην μελλοντική εξέλιξη των μαθητών του Νηπιαγωγείου σε αυτόνομα, σκεπτόμενα, ενεργά και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας.