Συμμετοχή του σχολέιου μας στη δράση bravo schoools

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος  στο  μαθητικό διαγωνισμό του bravo schools  με τη δράση που ακολουθεί :

https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/13o-nhpiagwgeio-re8ymnoy.214.html

Θα είναι χαρά μας να μας τιμήσετε με την ψήφο σας !

Η φετινή μας δράση !

Περιβάλλον και Εκπαίδευση για την Αεροφόρα Ανάπτυξη

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της γης και τον εορτασμό των 50 χρόνων θεσμοθέτησης του εορτασμού της υλοποιήσαμε δραστηριότητες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών για το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι δραστηριότητες έγιναν στα πλαίσια της εξ αποστάσεων εκπαίδευσης (σύγχρονης και ασύχρονης) με τη χρήση ψηφιακών μέσων.

Πιο συγκεκριμένα :

  1. Αρχικά μέσω του blog του σχολείου μας και ενημερώσαμε τα παιδιά και τους γονείς για την Ημέρα της γης.
  2. Στη συνέχεια με μικρές ομάδες παιδιών δουλέψαμε το θέμα Ημέρα της γης, μέσω τηλεσυναντήσεων. Τι γιορτάζουμε, γιατί το γιορτάζουμε, γιατί είναι σημαντική η προστασία του περιβάλλοντός μας. Έγινε σύντομη συζήτηση με τα παιδιά με αφορμή σχετικά βιντεάκια. Τα παιδιά ανακάλεσαν τις προηγούμενες εμπειρίες τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς στο σχολείο μας συμμετέχουμε ενεργά σε δράσεις ανακύκλωσης (συλλογή πλαστικών καπακιών, μπαταριών, και τηγανέλαιου). Τα παιδιά εξέφρασαν τις ιδέες και απόψεις τους και αποφάσισαν με παρότρυνσή μας να φτιάξουμε ένα ψηφιακό βιβλίο με τις δικές τους εικαστικές δημιουργίες και ένα κόμικ με μια δική τους ιστορία, το οποίο ανέλαβε να εικονογραφίσει μια μαθητριά μας
  3. Αφού συγκεντρώθηκαν οι εργασίες των παιδιών συνθέσαμε ένα ψηφιακό βιβλίο με τη βοήθεια της εφαρμογής story jumper και δημιουργήσαμε μια παρουσιάση στο genial.ly για το κόμικ.
  4. Τα τελικά αποτελέσματα των δραστηριοτήτων κοινοποιήθηκαν στα παιδιά και τους γονείς με ανάρτηση στο blog του σχολείου.

Ομολογούμε ότι αν και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ένα νέο ζητούμενο  για εμάς τους εκπαιδευτικούς αλλά και για τα παιδιά θεωρούμε, και λαμβάνονταν υπόψη όλες τις σχετικές δυσκολίες, ότι ήταν μια επιτυχημένη δράση, καθώς ευαισθητοποιήθηκαν και ενημερωθήκαν  τα παιδιά και οι γονείς τους στο θέμα προστασία της γης.

 

Ανατρέξτε στους σχετικούς συνδέσμους

Blog σχολείου

το ψηφιακό βιβλίο

κόμικ : «το μαγεμένο δέντρο»