ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

Αγαπημένα μας παιδάκια ΚΑΛΗΜΕΡΑ και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!

Έφτασε ο Μάιος , ο μήνας των λουλουδιών. Κάθε χρόνο όπως είπε και το παραμύθι της ανοίξη που ακούσατε την πρώτη μέρα του Μαΐου την Πρωτομαγιά φτιάχνουμε στεφάνια με λουλούδια και τα κρεμάμε στην πόρτα του σπιτιού μας.

Ελάτε τώρα να φτιάξουμε μαζί το δικό μας στεφάνι.

Σε ένα χαρτόνι ή σκληρό χαρτί φτιάξτε ένα μεγάλο κύκλο. Μέσα στον κύκλο αυτό φτιάξτε ένα μικρότερο. Σχηματίστηκε ένα στεφάνι ,που θα το κόψετε τώρα προσεκτικά.

Το αφήνετε όπως είναι ή το βάφετε πράσινο. Τώρα μπορείτε να το στολίσετε όπως σας αρέσει.

Ζωγραφίστε σε άσπρο χαρτί λουλούδια . Κόψτε τα και κολλήστε τα στο στεφάνι . Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μπαλάκια από γκοφρέ ή άλλα χρωματιστά χαρτιά που έχετε και να τα κολλήσετε πάνω στο στεφάνι. Μπορείτε επίσης να το στολίσετε με δακτυλομπογιές. Βάλτε σε μια μπατονέτα λίγη μπογιά και ξεκινήστε το στόλισμα του στεφανιού Χρησιμοποιήστε διάφορα χρώματα.

Αν δεν έχετε χαρτόνι ή σκληρό χαρτί για το στεφάνι μπορείτε να το φτιάξετε με ένα φύλλο εφημερίδας. Στρίβετε την εφημερίδα έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα κορδόνι. Το ενώνετε στις άκρες και το στολίζετε όπως σας αρέσει.

Τέλος δένετε μια κορδέλα και το στεφάνι σας είναι έτοιμο!!!!!                                                                                            Τέλος μπορείτε να βγείτε στον αυλή σας και με λουλουδάκια  που θα βρείτε να φτιάξετε ένα στεφάνι.

(Η εικόνα είναι από το Ιστολόγιο του παιδικού σταθμού-νηπιαγωγείου CIAO MAMΑ)

 

     Φτιάξε μόνος σου ένα λουλούδι για την πρωτομαγιά

Πάτησε πάνω στην εικόνα να δεις τις οδηγίες 

Να το αποτέλεσμα

Εικόνα από Ιστολόγιο Δημιουργίες της καρδιάς

      

  Καλή επιτυχία και περιμένουμε φωτογραφίες!!!!!!