ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Και τώρα ώρα για δουλειά!! Πάρτε τα ψαλίδια , τις μπογιές, τις κόλλες , τα χαρτόνια σας και ξεκινήστε……….

  1. Στεφάνι με αυγουλάκια Οδηγίες κατασκευής
  • Σχεδιάστε το περίγραμμα από ένα αβγουλάκι πάνω σε ότι χαρτόνι έχετε(μονόχρωμο, πολύχρωμο). Αν δυσκολεύεστε ζητήστε τη βοήθεια από το μπαμπά ή τη μαμά. Κόψτε το με προσοχή. Φτιάξτε πολλά τέτοια αυγουλάκια και διακοσμήστε τα όπως σας αρέσει.
  • Στη συνέχεια πάρτε ένα μεγάλο στρογγυλό πιάτο και βγάλτε το περίγραμμά του σε ένα χαρτόνι. Βάλτε στο εσωτερικό του ένα μικρότερο στρογγυλό πιάτο και σχεδιάστε το κι αυτό. Σχηματίστηκε ένα στεφάνι που πρέπει να το κόψετε προσεκτικά γύρω-γύρω και στη μέση.
  • Βάλτε κόλλα στα αυγουλάκια σας και κολλήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Τέλος ζητήστε από τον μπαμπά ή τη μαμά να σας φτιάξει ένα φιόγκο από μια κορδέλα και δέστε την στο στεφάνι σας.

Το στεφάνι σας είναι έτοιμο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

     2.Λαγουδάκι με ρολό από χαρτί υγείας

  • Παίρνουμε ένα ρολό από χαρτί υγείας. Μπορούμε να το τυλίξουμε με ένα χρωματιστό χαρτί, να το χρωματίσουμε με ένα χρώμα που μας αρέσει ή και να το αφήσουμε όπως είναι στο δικό του χρώμα. Φτιάξαμε λοιπόν το σώμα του λαγού.
  • Σχεδιάζουμε και κόβουμε από ένα χρωματιστό χαρτόνι τα αυτιά και τα πόδια του λαγού , όπως δείχνουν οι εικόνες που θα δείτε παρακάτω. Κολλάμε στο πάνω μέρος του σώματος τα αυτάκια και στο κάτω τα ποδαράκια.
  • Ζωγραφίζουμε ή κολλάμε μάτια, μουστάκια και μυτούλα πάλι από χαρτί και το λαγουδάκι μας είναι έτοιμο!!! ( Για μυτούλα μπορούμε να κολλήσουμε και ένα μπαλάκι που φτιάξαμε από χρωματιστό χαρτί)

Προσέξτε τις εικόνες που ακολουθούν και θα καταλάβετε πολύ εύκολα τις

οδηγίες.   Καλή επιτυχία στο λαγουδάκι σας γλυκά μας παιδάκια!!!!!!