ΤΜΗΜΑ 1

Σχέδιο Δράσης: ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
Άξονας: Ηγεσία – Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας
Σχολική Μονάδα: 13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στόχος Βελτίωσης: Σκοπός  του σχεδίου δράσης είναι η ανάπτυξη ,η βελτίωση και η αποτελεσματική αξιοποίηση της ψηφιακής υποδομής του σχολείου και η  αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου το  οποίο  θα προβάλλεται στην κοινωνία μέσα από την διάχυση των καλών πρακτικών και δράσεων. Παράλληλα μαθητές εκπαιδευτικοί και γονείς θα μπορούν να ενημερώνονται για την σχολική επικαιρότητα .Επιπλέον ενδυναμώνεται η οργάνωση και η υποστήριξη συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ σχολείου ,οικογένειας και ευρύτερης τοπικής κοινωνίας

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Τον Οκτώβριο του 2023 διεξήχθη παιδαγωγική συνάντηση- συζήτηση για το σχέδιο δράσης, όπου συζητήθηκε η πορεία των ενεργειών και έγινε ένας προγραμματισμός δράσεων. Πράξη 7η της από 12/10/2023.

Κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο υλοποιήθηκε η αναδιαμόρφωση της ιστοσελίδας με προσθήκη νέων σελίδων και υποσέλιδων καθώς και διαχωρισμό των ήδη υπαρχουσών σελίδων σε υποσέλιδα κατά έτος και κατανομή του ήδη αναρτημένου υλικού στο κατάλληλο υποσέλιδο. Ειδικότερα στις ήδη υπάρχουσες σελίδες με τίτλο «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», «Δράσεις του σχολείου», «Σχέδιο δράσης» προστέθηκαν υποσέλιδα ανά έτος και κατανεμήθηκε το ήδη αναρτημένο υλικό στο κατάλληλο υποσέλιδο. Επιπλέον προστέθηκε η νέα σελίδα «Το εκπαιδευτικό μας έργο» με υποσέλιδα για το σχολικό έτος 2023-2024:

1.Διδασκαλία, μάθηση, αξιολόγηση

2. Σχολική διαρροή-φοίτηση

3. Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

4. Σχέσεις μεταξύ μαθητών – εκπαιδευτικών

5. Σχέσεις σχολείου- οικογένειας

6. Ηγεσία- οργάνωση και διοίκηση

7. Σχολείο και κοινότητα

8. Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις

9. Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά- ευρωπαϊκά προγράμματα.

όπως φαίνεται στον ακόλουθο σνυδεσμο  ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟ

 

Στις 11/12/2023 παρακολουθήθηκε επιμορφωτικό σεμιναρίου με θέμα: «Ψηφιακές δεξιότητες για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: υποδομές και υπηρεσίες του ΕΚΤ για την εκπαιδευτική κοινότητα» το οποίο διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και ομάδα συμβούλων Δωδεκανήσου (ΠΕ02, 04, 06, 11, 86) διάρκειας 2 ωρών.

Επιπλέον οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στις 20/12/2023 παρακολούθηση δια ζώσης επιμόρφωσης, διάρκειας τριών ωρών με τίτλο “ψηφιακή αναβάθμιση ιστοσελίδας- καλές πρακτικές” από τον πληροφορικό Αλέξανδρο Χατζηανδρέου.

Βεβαιώσεις των σεμιναρίων τηρούνται στα προσωπικά portfolio των εκπαιδευτικών

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

Τον Δεκέμβριο έγινε νέα παιδαγωγική συνάντηση για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τη  μορφή και το περιεχόμενο ιστοσελίδας.

Ακολούθησε η αλλαγή φόντου, η δημιουργία νέου μενού και ο διαχωρισμός των σελίδων σε παιδαγωγικού ενδιαφέροντος στο βασικό μενού και ενδιαφέροντος πληροφοριακού για γονείς που προσαρτήθηκαν στο νέο μενού το οποίο ονομάστηκε «Πληροφορίες» και τοποθετήθηκε πλευρικά. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Επίσης έγινε ρύθμιση ώστε να παρακολουθείται η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας. Η παρακολούθηση  γίνεται μηνιαία και τηρούνται φωτογραφίες με την εξέλιξη στο αρχείο της συντονίστριας του σχεδίου δράσης.

Γίνεται συνεχής ενημέρωση περιεχομένου ανά μήνα σε άρθρα τα οποία εμφανίζονται στην τρέχουσα ροή της ιστοσελίδας, ενημέρωση της σελίδας «Δράσεις του Σχολείου» με τις δράσεις που οργανώνει κάθε μήνα το σχολείο μας, ενημέρωση της σελίδας «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα εργαστήριο καθώς και της σελίδας με τίτλο «Το εκπαιδευτικό μας έργο» όπου κάθε δραστηριότητα της σχολικής μονάδας κατανέμεται στο κατάλληλο από τα προαναφερθέντα υποσέλιδα. Κατά τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκε νέα σελίδα με τίτλο «Εγγραφές σχ.έτους 2024-25».

Τον μήνα Μάρτιο υλοποιήθηκε νέα παιδαγωγική συνάντηση για τον αναστοχασμό και την συζήτηση της πορείας των σχεδίων δράσης. Πράξη 11η  της από 28/3/2024.

Καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του σχεδίου δράσης ενημερώθηκαν οι γονείς των μαθητών, κυρίως κατά τις επίσημες συναντήσεις εκπαιδευτικών με γονείς αλλά και κατά διαστήματα μέσω της αλληλογραφίας του σχολείου και μέσω της ιστοσελίδας όταν αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα δράσεις του νηπιαγωγείου και ψηφιακά βιβλία, η δημιουργία «βιβλιοφωλιάς» έξω από το σχολείο με σκοπό την ανταλλαγή βιβλίων ανάμεσα στα μέλη της τοπικής κοινότητας, η συμμετοχή μας σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς. Ενδεικτικά ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΦΩΛΙΑΣ

ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ, ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Επιπλέον εμπλουτίστηκαν οι  γωνιές Τ.Π.Ε. εντός των τμημάτων με την αξιοποίηση tablet που ήδη υπήρχαν στο σχολείο αφού προμηθευτήκαμε  κατάλληλες βάσεις στήριξης. Πράξη 10η της από 28/3/2024.

Τoν Απρίλιο στην ιστοσελίδα έγινε ανάρτηση – ενσωμάτωση padlet με ψηφιακή βιβλιοθήκη η οποία δημιουργήθηκε κατά το δεύτερο σχέδιο δράσης του σχολείου μας με τίτλο «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω». Μέσω της διαπλοκής των δύο σχεδίων δράσης συνεργάστηκαν όλοι οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας και ενισχύθηκαν οι δεσμοί συνεργασίας σχολείου οικογένειας και κοινότητας. ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Επιπρόσθετα ενημερώθηκαν και οι μαθητές για την ανάρτηση των εργασιών των δύο τμημάτων και των δράσεων του σχολείου μας, Επιπλέον έγινε διδακτική αξιοποίηση αναρτήσεων ψηφιακών βιβλίων που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές του σχολείου μας και προτάθηκε στους γονείς η αξιοποίησή τους και στο σπίτι. Συνολική εικόνα της ιστοσελίδας μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://blogs.sch.gr/13nipagpar/

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

Στιγμιότυπο οθόνης 2 ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ 1 ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ

 

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 05 02 172405