Κάνουμε self-test κι ερχόμαστε σχολείο. Παιδιά σας περιμένουμε….

                                                SELF- TEST ΜΑΘΗΤΩΝ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

              ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

                        1.Μαθητές και  εκπαιδευτικοί υποβάλλονται σε self-test 2 φορές την εβδομάδα.

                  (Κυριακή  &Τετάρτη).Μπορούμε  από την Τετάρτη 5/5/2021 να τα παραλάβουμε από το                                                                                                  Φαρμακείο.

2.Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών καταχωρούν το αποτέλεσμα του τέστ και στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/

3.Oι εκπαιδευτικοί καταχωρούν το αποτέλεσμα του τέστ για τον εαυτό τους στην ίδια   πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/

4.Εκτυπώνουν Υπεύθυνη δήλωση από την παραπάνω πλατφόρμα η κάνουν χειρόγραφη δήλωση στην οποία είναι απαραίτητο να αναγράφονται οι κωδικοί  της δήλωσης στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/. Υποβάλουν το παραπάνω στο σχολείο. Στην περίπτωση επίσης που δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης μπορεί να φωτογραφηθεί η υπεύθυνη δήλωση και να επιδειχθεί στο σχολείο.(Για την περίπτωση των παιδιών που μπαίνουν στο πούλμαν επιδεικνύεται και κατά την είσοδο στο λεωφορείο αλλά και στο σχολείο στην πρωινή Νηπιαγωγό).

5.Μαθητές που δεν φέρουν την υπεύθυνη δήλωση δεν παραμένουν στο σχολείο. Σε περίπτωση που προσέλθει μαθητής/τρια χωρίς δήλωση δεν μπαίνει στην αίθουσα διδασκαλίας αλλά οδηγείται σε άλλο χώρο και ειδοποιούνται άμεσα οι γονείς  ώστε να έρθουν να παραλάβουν τον μαθητή/τρια.

6.Μαθητής που βγεί θετικός/κή από το self-test θα πρέπει να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα κάνοντας τεστ σε δομή δημόσιας υγείας (Rapid-test η μοριακό).

7. Μαθητής /τρια  που βγεί θετικός/κή από το  self-test αλλά αρνητικός από το rapid test επιστρέφει κανονικά στο σχολείο.

Οδηγίες πιο συγκεκριμένα για την διεξαγωγή τουself test  υπάρχουν και σε βίντεο  στο google αν αναζητήσετε.π.χ:

  https://youtu.be/uqy9EtE1uuE  

Τέλος υπενθυμίζουμε την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Καλή αρχή να έχουμε…

                             13ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής.