ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 13ο Δ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

η χρησιμότητα του θεσμού του Ολοήμερου Προγράμματος είναι, σήμερα, πλατιά αποδεχτή αφού βοηθάει στην ολόπλευρη καλλιέργεια και ανάπτυξη του παιδιού, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να τύχουν καθοδήγησης από τους εκπαιδευτικούς για περισσότερο χρόνο και παίζει σημαντικό ρόλο στην ολοκληρωμένη κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα στον σχολικό χώρο. Επιπλέον, παρέχεται χρόνος στα παιδιά για την προετοιμασία των μαθημάτων τους και χρόνος για την αντιμετώπιση τυχόν μαθησιακών ή άλλων δυσκολιών. Ωστόσο, για την εύρυθμη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος του σχολείου μας, θεωρείται σημαντική η τήρηση των παρακάτω κανόνων:

 • Το ωράριο του Ολοήμερου Προγράμματος ξεκινάει στις 13:20 και τελειώνει στις 16:00.
 • Οι εξώπορτες του σχολείου, για λόγους ασφαλείας, παραμένουν κλειστές.
 • Για τη σωστή λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος, πρέπει οι γονείς να τηρούν το ωράριο που έχουν δηλώσει για την αποχώρηση των παιδιών τους και να τα παραλαμβάνουν έγκαιρα.
 • Η ώρα της σίτισης είναι πάντα 13.20 με 14.00. Το φαγητό πρέπει να είναι πάντα μέσα σε ένα πλαστικό σκεύος και, εάν είναι δυνατόν, με το όνομα του μαθητή πάνω σε αυτό.
 • Σε περίπτωση που το φαγητό κάποιου παιδιού χρειάζεται ζέσταμα, πρέπει αυτό να έχει τοποθετηθεί σε ειδικό σκεύος, κατάλληλο για χρήση του σε φούρνο μικροκυμάτων. Ο φούρνος μικροκυμάτων χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μεριμνούν να εξασφαλίζονται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας , για τη διευκόλυνση των παιδιών.
 • Ο μαθητής / μαθήτρια τοποθετεί κατά την άφιξή του στο σχολείο το πρωί , το σκεύος του φαγητού στο ψυγείο και την τσάντα μεταφοράς των τροφίμων στο ράφι.
 • Οι εκπαιδευτικοί στο ολοήμερο πρόγραμμα την ώρα της σίτισης βοηθούν και καθοδηγούν τους μαθητές/τριες  με στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων που αφορούν στη διαδικασία του γεύματος καθώς και γενικότερα δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης.
 • Κάθε παιδί για λόγους υγιεινής πρέπει να έχει μαζί του πετσέτα για το φαγητό του, ένα μπουκάλι νερό, χαρτομάντιλα, μωρομάντιλα και κουταλοπίρουνα .
 • Σε περίπτωση μη λειτουργίας του ολοήμερου θα υπάρχει πάντα έγκαιρη και έγγραφη ενημέρωση προς εσάς.
 • Παρακαλούνται οι γονείς να δώσουν τα τηλέφωνα των μαθητών (σταθερά και κινητά) στον υπεύθυνο του ολοήμερου.
 • Η τήρηση των παραπάνω κανόνων λειτουργίας απ’όλους, δε συμβάλλει απλά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, αποδεικνύει εμπράκτως και στα παιδιά, τον σεβασμό στο σχολείο συνολικά.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΩΡΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

13:15 – 13:20 5’ Μετάβαση μαθητών στις αίθουσες Ολοήμερου Προγράμματος
13:20 – 14:00 40’ 1η ώρα: Σίτιση
14:00 – 14:15 15΄ Διάλειμμα
14:15 – 15:00 45’ 2η ώρα  Μελέτη- Προετοιμασία
15:00 – 15:15 15’ 1η αποχώρηση μαθητών – Διάλειμμα
15:15 – 16:00 45’ 3η ώρα Μελέτη – Προετοιμασία
16:00   Αποχώρηση μαθητών – Λήξη ολοήμερου

 

Η συνεργασία και η τήρηση των κανόνων εγγυάται και την επιτυχία του ολοήμερου!

 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους !