ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Είναι χαρά μου να βρίσκομαι κοντά σας στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες ζωής που διανύουμε. Σας συστήνομαι ηλεκτρονικά λόγω της τρέχουσας κατάστασης. Ονομάζομαι Σιοσιού Ιωάννα και είμαι σχολική ψυχολόγος .Θα βρίσκομαι στον χώρο του σχολείου μας κάθε Τετάρτη (ώρες: από 09:00 έως 13:15), Ο ρόλος μου είναι ενημερωτικός και υποστηρικτικός.
Θα εργάζομαι σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, με τα παιδιά, εσάς και τους εκπαιδευτικούς ανάλογα με τις ψυχολογικές ανάγκες που προκύπτουν κι όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, πάντοτε διασφαλίζοντας ότι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των προσώπων.
Συγκεκριμένα:
Θα υπάρχει αξιολόγηση με επιστημονικές μεθόδους (όπως παρατήρηση, συνέντευξη με την οικογένεια, ενημέρωση από τον/την εκπαιδευτικό, ψυχοτεχνικά εργαλεία) στα παιδιά που χρήζουν υποστήριξης, ώστε να εκτιμηθούν οι δυνατότητες και οι ανάγκες τους. Κατόπιν επίσημης συγκατάθεσης των γονέων ή κηδεμόνων, παρέχεται υποστήριξη σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο. Στο πλαίσιο των ατομικών ή ομαδικών συναντήσεων, στόχος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν το παιδί να διαχειρίζεται κρίσιμες κι απρόβλεπτες καταστάσεις.
Θα παρέχεται ενημέρωση και συμβουλευτική στις οικογένειες των παιδιών, ατομικά ή ομαδικά, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση και την απόκτηση δεξιοτήτων για τη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων και για τη δημιουργία ασφαλούς, υποστηρικτικού οικογενειακού περιβάλλοντος.
Θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν (σε ομαδικό επίπεδο) προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της σωματικής και ψυχικής υγείας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους σχετικούς φορείς.
Όποιος γονέας ή κηδεμόνας επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί μου, μπορεί να μου αποστέλλει μήνυμα στο email: joannatral@sch.gr αναφέροντας το αίτημά του και τους λόγους που επιθυμεί τη συνεργασία. Κατόπιν, θα προβώ σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και έτσι θα καθορίζεται συνάντηση είτε εξ
αποστάσεως μέσω τηλεφώνου είτε δια ζώσης ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το μαθητή και την οικογένεια, αλλά και η συγκατάθεση.
Για την δια ζώσης συνάντηση θα χρειαστεί η χρήση self test ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, τα οποία θα πρέπει να δηλώνονται στο edupass.gov την προηγούμενη μέρα του καθορισμένου ραντεβού.
Μπράβο σας που τα έχετε καταφέρει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είμαι εδώ για να σας υποστηρίξω!
Καλή δύναμη σε όλους μας.
Με εκτίμηση,
Η ψυχολόγος
Σιοσιού Ιωάννα