ΑΝΟΙΚΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Υπάρχουν χιλιάδες δικτυακοί τόποι που προσφέρουν εντελώς δωρεάν τους καρπούς του ανθρώπινου πνεύματος. Κλασικά βιβλία, δοκίμια, μυθιστορήματα, ταινίες και άλλα πολλά, σε ηλεκτρονική ή και ηχητική μορφή (audiobooks).

Κορυφαία στο ελληνικό διαδίκτυο η ΑΝΟΙΚΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

Ιδρύθηκε το 2010 και αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους. Περιλαμβάνει επίσης έργα Κλασικής Λογοτεχνίας και Αρχαίας Γραμματείας που είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα ψηφιακά βιβλία ταξινομούνται σε 40 θεματικές κατηγορίες. Τα Λογοτεχνικά e-books ταξινομούνται σε 8 κατηγορίες: Κλασική λογοτεχνία, μυθιστόρημα-νουβέλα, διήγημα, ποίηση, δοκίμιο, θεατρικό έργο, παιδική λογοτεχνία και κόμικ. Και πέρα από τις μεγάλες κατηγορίες Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Αρχαία Γραμματεία, υπάρχουν και συλλογές με εξαιρετικά ενδιαφέροντα βιβλία που αφορούν την υγεία, τη διατροφή, τη γεωργική καλλιέργεια, τα χόμπι, τη διαφορετικότητα, τα ΑμεΑ, το ταξίδι και την επιχειρηματικότητα.Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη περιλαμβάνεται στον κατάλογο “The Legal Bay” του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας για νόμιμο και ασφαλές ελληνικό περιεχόμενο.

Για πλοήγηση στην ΑΝΟΙΚΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  πατήστε εδώ