Αρχική » Αρχική / Νέα » ΥΠΟΔOΧΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η ώρα είναι

Μετάφραση της Google

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Φεβρουάριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν   Μαρ »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

ΥΠΟΔOΧΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

1

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και οι πολίτες της περιοχής υποδέχθηκαν σήμερα τα προσφυγόπουλα στο σχολείο μας και στο συστεγαζόμενο 33ο Δημοτικό, με χαμόγελα, συγκίνηση και … προσδοκίες.

Είναι τα παιδιά που αναγκάστηκαν λόγω του πολέμου να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς.

Την υποδοχή συντόνισε ο Διευθυντής της Π.Ε. Γ΄ Αθήνας κ. Αδάμ Στάμος με το Σχολικό μας Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Ασβεστά και τους Διευθυντές των δυο σχολείων.

Παρόντες στελέχη του τμήματος Εκπαίδευσης προσφύγων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αν. Θεοδωράκος και δημοτικοί σύμβουλοι, οι δυο Σύλλογοι και η Ένωση Συλλόγων Γονέων, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Περιστερίου ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ, πολλοί εκπαιδευτικοί και διευθυντές γειτονικών σχολείων, πλήθος φορέων της πόλης, πολίτες και γονείς.

Στη σύντομη τελετή που ακολούθησε μοίρασαν δώρα στα προσφυγόπουλα οι δυο Σύλλογοι και η Ένωση Συλλόγων Γονέων καθώς και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Περιστερίου ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ, ενώ ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Λουκίδης είπε μεταξύ άλλων:

Από την τελετή υποδοχής
Από την τελετή υποδοχής

«… Από σήμερα  στα Σχολεία μας θα λειτουργήσει μία δομή με επιπλέον απογευματινές τάξεις προσφυγόπουλων από το Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά. Τα παιδιά αυτά ακολουθούν ένα ταχύ πρόγραμμα μαθημάτων σχεδιασμένο, ώστε να μπορέσουν σιγά-σιγά να βγουν από τη φρίκη του πολέμου που έζησαν και να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα για τις ηλικίες τους. Τα παιδιά αυτά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να γνωρίσουν τον εφιάλτη της προσφυγιάς.

Αγαπητοί γονείς,

Η υποχρέωσή μας είναι να λειτουργήσουν όλα ομαλά, παιδαγωγικά, σωστά, με ασφάλεια και με την ευθύνη των Εκπαιδευτικών. Θέλουμε και εσείς να βοηθήσετε σε αυτό. Είμαστε στη διάθεση σας και θα ακούμε τις  ανησυχίες σας. Η Διεύθυνση των σχολείων, οι Εκπαιδευτικοί θα είναι δίπλα σας για ό,τι χρειαστεί σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών σας.

Αγαπητά μας παιδιά,

Πρέπει  να ξέρετε ότι η χώρα μας είναι η κοιτίδα και βάση του πολιτισμού μας σήμερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο πολιτισμός αυτός στηρίζεται στον Ανθρωπισμό, στηρίζεται στην Ειρήνη, στηρίζεται στη Δημοκρατία, στηρίζεται στην Δικαιοσύνη. Μέσα από αυτές τις αρχές σας καλωσορίζουμε».

… και η πρώτη … πολύ χαρακτηριστική ζωγραφική του  Ραέντ …

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων