Τη Δευτέρα 13/09/2021, οι μαθητές κατά την προσέλευση τους στο Σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση-αποδεικτικό αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου(self test) ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου.
Οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν 6 δωρεάν self test για τις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων από τα φαρμακεία και οφείλουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test στην ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr/ επιλέγοντας «Σχολική κάρτα για COVID-19» και να εκδίδουν από εκεί το αποδεικτικό.
Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) θα διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο Σχολείο. Οι μαθητές επιδεικνύουν το αποδεικτικό στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή, ενώ το φέρουν συνεχώς μαζί τους.
Κατ’ εξαίρεση, την 1η εβδομάδα, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) θα διενεργηθεί την Κυριακή (12/09) και ο δεύτερος έλεγχος, θα διενεργηθεί την Τετάρτη (15/09). Οι μαθητές θα επιδείξουν το αποδεικτικό στο σχολείο την Δευτέρα και την Πέμπτη.
