Παράταση εγγραφών Α΄ τάξης για το Σχολικό έτος 2021-2022

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παρατείνονται οι εγγραφές στην Α΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Ο Διευθυντής

Παναγιώτης Τασιούλας

Αναστολή λειτουργίας Σχολικών μονάδων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Τρίτη 16-3-2021 αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία του Σχολείου μας, όπως και όλων των Σχολείων της χώρας. Θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης μέσω Webex, αυτό που ίσχυε και την προηγούμενη περίοδο (πριν τις γιορτές) που τα Σχολεία ήταν κλειστά. Το ωράριο των Δημοτικών για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι 14.10 έως 17.20 με 5 ώρες διδασκαλίας ημερησίως.

Ο Διευθυντής
Παναγιώτης Τασιούλας

Αναστολή λειτουργίας τμήματος Ε2

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα Cοvid-19 σε μαθητή/μαθήτρια του τμήματος Ε2 του Σχολείου μας, το τμήμα αναστέλλει την λειτουργία του μέχρι και τις 21 Μαρτίου 2021.

Για οτιδήποτε προκύψει θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Καλή δύναμη σε όλους!

Εγγραφές Α΄ Τάξης Δημοτικού Σχολικού Έτους 2021-2022

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι αιτήσεις εγγραφών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2021-2022 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας, το οποίο αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ.

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή(Α.Δ.Υ.Μ.), το οποίο μπορείτε να παραλάβετε από το Σχολείο ή να το κατεβάσετε εδώ και το επιστρέφετε συμπληρωμένο από ιατρό.

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας. Παρακαλούμε να δώσετε μεγάλη προσοχή στους μονούς-ζυγούς αριθμούς κάποιων οδών. Δείτε εδώ το χάρτη γεωγραφικής κατανομής των σχολικών μονάδων και εδώ το αντίστοιχο έγγραφο της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων.

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο:

Έντυπο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00)

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών/τριών είναι οι 10 μαθητές/τριες.

Οι εγγραφές γίνονται στο Σχολείο καθημερινά από 10:00-11:25 και από 11:45-12:25.

Για λόγους προστασίας από τον ιό covid-19, όσοι προσέρχονται στο Σχολείο πρέπει να φορούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα.

Ο Διευθυντής

Παναγιώτης Τασιούλας