Βασικές οδηγίες για την ασφαλή παραμονή των μαθητών στο σχολείο και την αποφυγή διασποράς του covid 19. : 2020-05-29

Ενημέρωση των γονέων – κηδεμόνων και των μαθητών σχετικά με τους κανόνες συμπεριφοράς εντός και εκτός του σχολείου κατά τη λειτουργία του. 

Αγαπητοί γονείς και μαθητές της σχολικής μας κοινότητας επισημαίνουμε τους παρακάτω κανόνες – οδηγίες προς όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής παραμονή των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των επισκεπτών στο σχολείο, κατά τη διάρκεια επαναλειτουργίας του από 1/6/2020 έως 26/6/2020. 

Οι μαθητές θα έχουν το νερό και το φαγητό τους αποκλειστικά από το σπίτι.  Το κυλικείο δεν θα λειτουργήσει. 

Κατά την άφιξη και αποχώρηση των μαθητών οι γονείς θα μένουν αυστηρά έξω από το σχολείο και δεν θα εισέρχονται μέσα στην αυλή. 

Στο χώρο αναμονής έξω από το σχολείο θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του COVID 19 τήρηση αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού. 

 Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους χαρτομάντιλα και αντισηπτικά.

Ο κάθε μαθητής θα χρησιμοποιεί ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ αντικείμενα, όπως μολύβια, σβήστρες, ξύστρες κ. ά. 


Οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν την απόσταση ασφαλείας, περίπου 1,5 μέτρο απόσταση από τους συμμαθητές τους και δεν πρέπει να συνωστίζονται.


Οι μαθητές πρέπει να αποφεύγουν την επαφή των χεριών τους με τα μάτια, το πρόσωπο, το στόμα. 


Οι μαθητές πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και σαπούνι ή να χρησιμοποιούν αντισηπτικό πριν και μετά από το φαγητό και όταν επισκέπτονται την τουαλέτα. 
 

Όποιος μαθητής δε νιώθει καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να ενημερώνει αμέσως τον εκπαιδευτικό του τμήματός του. 


Αν κάποιος μαθητής δεν αισθάνεται καλά ή είναι άρρωστος όσο είναι στο σπίτι, ο γονέας οφείλει να μην τον φέρει στο σχολείο, να ενημερώσει το σχολείο για την υγεία του παιδιού και ο μαθητής να παραμείνει στο σπίτι του, μέχρι να γίνει εντελώς καλά.

Ύποπτα συμπτώματα για covid 19 θα πρέπει αμέσως να αναφέρονται στον/στην παιδίατρο και να ενημερώνεται άμεσα το σχολείο.  

Το πρωί κατά την άφιξή τους στο σχολείο, οι μαθητές, θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους και θα παραμένουν εκεί. Ο χώρος του προαυλίου για την πρωινή προσευχή δε θα λειτουργεί. Η πρωινή προσευχή θα γίνεται μέσα στις τάξεις πριν την έναρξη του μαθήματος.

Κατά την αποχώρηση 13:15 μ.μ. – 13:30 μ.μ. οι μαθητές θα φεύγουν από το σχολείο σε μικρές ομάδες ανά τμήμα τηρώντας τις αποστάσεις.

Τηρούμε τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια της σχολικής μας κοινότητας. Έχουμε πάντα υπόψη μας ότι ένα κρούσμα θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και θα αλλάξει ριζικά τη ζωή των μελών της σχολικής μας κοινότητας, λόγω των μέτρων καραντίνας που θα εφαρμοστούν άμεσα.

 Από τη δ/νση του σχολείου. 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση