Οι συμμετοχές του σχολείου μας στο μαθητικό συνέδριο της Περιφερειακής Δ/νσης ΠΕ κ΄ ΔΕ Θεσσαλίας για τα 200 χρόνια από την επανάσταση στα 1821. : 2021-05-14

 

Το σχολείο μας συμμετείχε στο μαθητικό συνέδριο για τα 200 χρόνια από την επανάσταση στα 1821 που διοργάνωσε η Περιφερειακή Δ/νση ΠΕ κ΄ ΔΕ Θεσσαλίας με τα τμήματα της Α΄ και Στ΄ τάξης. Παρακάτω δημοσιεύουμε τα έργα των παιδιών και τις σχετικές εισηγήσεις που δημιουργήθηκαν την περίοδο της καραντίνας Μαρτίου-Μαΐου 2021

 

Ασπρογάλανο Πανί


Δείτε στο video.sch.gr

Δημιουργός: Ασδεράκη Κάτια Α2

Ψηφιακή αφήγηση. Διασκευή από το παραμύθι της Γαλάτειας Σουρέλη Ασπρογάλανο Πανί. Τα παιδιά έκαναν κολάζ και ζωγραφιές ενσαρκώνοντας τη διασκευή του παραμυθιού, δείχνοντας την ιστορία του πως δημιουργήθηκε η ελληνική σημαία.

ΤΟ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ’21

Δημιουργός: Τσαλαβρέτα Ευαγγελία ΣΤ1

Οι μαθητές, αφού μελέτησαν την ιστορία του τόπου τους για τον ξεσηκωμό του 1821 στο Πήλιο, έγραψαν μια ιστορία για τα σημαντικότερα γεγονότα από το 1821 ως το 1881 που η Θεσσαλία ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος. Στη συνέχεια εικονογράφησαν και με τη συναίνεση των γονέων τους ηχογράφησαν την ιστορία τους.

ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ


Δείτε στο video.sch.gr

Δημιουργός: Τσαλαβρέτα Ευαγγελία ΣΤ1

Μια ψηφιακή ιστορία που εμπνεύστηκαν οι μαθητές από την τοπική ιστορία μας και την προετοιμασία της επανάστασης του 1821 στο Πήλιο. Οι μαθητές έγραψαν, εικονογράφησαν και με τη συναίνεση των γονέων τους ηχογράφησαν την ιστορία τους στο διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά.

Οι σημαίες της ελληνικής επανάστασης


Δείτε στο video.sch.gr

Δημιουργός: Τσαλαβρέτα Ευαγγελία ΣΤ1

Παρουσιάζονται οι σημαίες που υψώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατά την επανάσταση του 1821 καθώς και ο συμβολισμός της σημαίας μας.

ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ

Δημιουργός: Ναούμ Ευδοκία

Παρουσιάζοντας ένα τραγούδι για την επανάσταση του 1821 με αυτοσχέδια μουσικά όργανα

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟ 1821

Δημιουργός: Τσαλαβρέτα Ευαγγελία ΣΤ1

Ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο από την άλωση της Κωνσταντινούπολης μέχρι την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους μέσα από τα έργα του Θεόφιλου.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση