ΕΝΑΡΞΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΞΑΕ)

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας αρχίζουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα με τη μέθοδο της σύγχρονης μετάδοσης από την Τετάρτη 18/11/2020. Τα μαθήματα θα διαρκούν πέντε διδακτικές ώρες των 30’ λεπτών η καθεμία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ακολουθεί:

 

ΩΡΑΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ώρα διδασκαλίας Από – Έως

1η 14:10 – 14:40

2η 14:50 – 15:20

3η 15:30 – 16:00

4η 16:10 – 16:40

5η 16:50 – 17:20

 

Με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει όλοι οι γονείς, θα λάβετε το πρόγραμμα των μαθημάτων καθώς και τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους (Links) για τις διαδικτυακές αίθουσες των εκπαιδευτικών.

Ανάλογα με το πρόγραμμα μαθημάτων θα συνδέεστε και με την αντίστοιχη αίθουσα, για παράδειγμα αν έχει ο μαθητής 1η ώρα Μουσική, θα συνδεθεί (ώρα 14:10) στον σύνδεσμο της αίθουσας Μουσικής. Αν έχει την επόμενη ώρα Εικαστικά, θα πρέπει να αποσυνδεθεί από την αίθουσα της Μουσικής και να συνδεθεί (ώρα 14:50) στην αίθουσα των Εικαστικών κ.ο.κ.

 

Πώς συνδέομαι σε μια αίθουσα;

Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία και στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=HeRn6qFY7X8

Τα βήματα για να συνδεθούμε με υπολογιστή ή laptop ή tablet είναι τα εξής:

  1. Αντιγράφουμε τον σύνδεσμο της αίθουσας, όπως μας τον έστειλε το Σχολείο.
  2. Επικολλούμε τον σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή μας (Browser) και πατάμε enter.
  3. Θα μας ανοίξει η σελίδα με την αίθουσα του εκπαιδευτικού που διδάσκει το μάθημα. Ψάχνουμε στη σελίδα να βρούμε πού γράφει join from your browser με γαλάζια γράμματα. Πατάμε (κλικ) πάνω στη γαλάζια φράση.
  4. Ανοίγει μια καινούρια σελίδα που έχει δύο πλαίσια να εισάγουμε πληροφορίες. Θα εισάγουμε το ονοματεπώνυμο του παιδιού μας, με ελληνικά, στο πρώτο πλαίσιο. Είναι σημαντικό να το κάνουμε αυτό για να αναγνωρίσει ο εκπαιδευτικός τον μαθητή και να του επιτρέψει την είσοδο στην αίθουσα. Στο δεύτερο πλαίσιο δεν γράφουμε τίποτα. Πατάμε next.
  5. Ανοίγει μια καινούρια σελίδα που μπορούμε να ρυθμίσουμε την εικόνα και τον ήχο. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε απολύτως. Απλά πατάμε το πράσινο κουμπί join meeting. Αν το κουμπί δεν είναι πράσινο, τότε μόνο χρειάζεται να κάνουμε ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οδηγίες που βλέπουμε στο βίντεο.
  6. Ανοίγει μια καινούρια σελίδα που είναι ο προθάλαμος της αίθουσας διδασκαλίας. Περιμένουμε εκεί όσο χρειαστεί, μέχρι να μας επιτρέψει ο εκπαιδευτικός την είσοδο στην αίθουσα. Θυμηθείτε πως μπορεί να υπάρχουν προβλήματα συνδεσιμότητας ή άλλου είδους προβλήματα και ίσως χρειαστεί να περιμένετε εκεί πολλή ώρα. Ίσως κάποια άλλη φορά να μην είναι καθόλου εφικτή η σύνδεση.
  7. Μετά από λίγο ο εκπαιδευτικός μας επιτρέπει την είσοδο και μπαίνουμε στην αίθουσα. Το μικρόφωνό μας είναι κλειστό και δεν πρέπει να το ανοίξουμε παρά μόνο αν το ζητήσει ο εκπαιδευτικός. Επίσης κλειστή είναι και η εικόνα μας.
  8. Ακούμε και βλέπουμε τον εκπαιδευτικό και τα έγγραφα που αυτός μοιράζεται μαζί μας κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αν θέλουμε να ρωτήσουμε κάτι πατάμε το χεράκι και ο εκπαιδευτικός θα μας δώσει τον λόγο σε πρώτη ευκαιρία.
  9. Στο τέλος του μαθήματος πατάμε το κόκκινο κουμπί με το Χ για έξοδο από την αίθουσα.
  10. Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία για να εισέλθουμε στην επόμενη αίθουσα που έχουμε μάθημα την επόμενη ώρα.
  11. Είναι σημαντικό να θυμάμαι πως όλες οι απορίες μου σχετικά με τη λειτουργία της αίθουσας θα λυθούν σιγά – σιγά από τους εκπαιδευτικούς, οπότε δε χρειάζεται βιασύνη και άγχος.

Αν θέλω να συνδεθώ με κινητό τηλέφωνο, ακολουθώ τα ίδια βήματα που περιγράφηκαν πιο πριν. Δείτε ένα σχετικό βίντεο που απλουστεύει την διαδικασία.

https://www.youtube.com/watch?v=LCHLQBT9ekE

 

Όσοι μαθητές δεν διαθέτουν υπολογιστή ούτε έξυπνο κινητό τηλέφωνο και δεν μπορούν να συνδεθούν, μπορούν να καλέσουν με το σταθερό τους τηλέφωνο και να συμμετάσχουν ως ακροατές στο μάθημα. Οδηγίες για τη δυνατότητα αυτή θα σας δοθούν με τηλεφώνημα στο Σχολείο.

Καλή αρχή για όλους μας στην σύγχρονη ΕΞΑΕ.

 

 

 

 

Σχετικά με 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Το Σχολείο μας βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Κουντουριώτου.  Είναι μέρος ενός ευρύτερου συγκροτήματος σχολείων που περιλαμβάνει 2 δημοτικά,  νηπιαγωγείο,  γυμνάσιο και  λύκειο. Τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 2109828591 (γραφείο διευθύντριας) & 2160049986 (γραφείο εκπαιδευτικών).


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.