Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Ο Δήμος Π. Φαλήρου προκηρύσσει διαγωνισμό Ζωγραφικής:

Εκπαιδευτικός – καλλιτεχνικός διαγωνισμός:

«Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών»

——————————-

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, το Τμήμα Παιδείας και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, προκηρύσσουν εκπαιδευτικό-καλλιτεχνικό διαγωνισμό με τίτλο:

 

«Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών».

 

Στόχος της δράσης είναι παιδιά και έφηβοι να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής αφιερωμένα στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, μελετώντας την ιστορία μας και αφήνοντας τη φαντασία τους να ταξιδέψει 200 χρόνια πίσω.

 

Το σχολείο που θα εκπροσωπήσει ο νικητής ανά κατηγορία, θα κερδίσει έναν πίνακα ζωγραφικής, με θέμα από την Επανάσταση, με λογότυπο του Δήμου για τα 200 χρόνια.

 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε τρεις κατηγορίες μαθητών/-τριών :

 

1η: Παιδικοί Σταθμοί

2η: Δημοτικά- Νηπιαγωγεία

3η: Γυμνάσια-Λύκεια

 

Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια από τη Δευτέρα 5-4-2021 έως την Δευτέρα 31-5-2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν φωτογραφία (καλής ανάλυσης) του έργου τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση pfaliro1821@palaiofaliro.gr μέχρι και τη Πέμπτη 29 Απριλίου.

 

Τα έργα ζωγραφικής θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις για να γίνουν δεκτά.

 

Όροι συμμετοχής :

  • Κάθε μαθήτρια/μαθητής μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ζωγραφικής με ένα μόνο έργο και ατομικά.
  • Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετοχών ανά σχολείο.
  • Οι μαθητές θα ζωγραφίσουν τα έργα τους πάνω σε χαρτί διάστασης Α3 ή Α4. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν θα είναι μαρκαδόροι, ώστε το έργο τους να έχει έντονα χρώματα και το βασικότερο υλικό η όρεξη για ζωγραφική και η φαντασία.
  • Τα έργα των μαθητών θα αποσταλούν σε μορφή φωτογραφίας και κάθε email πρέπει να έχει τον τίτλο του, το όνομα του δημιουργού, το σχολείο και την τάξη φοίτησης.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του Γραφείου Παιδείας Δήμου Παλαιού Φαλήρου : 210 9887139 & 210 9815323.

 

Προτρέπουμε τους μαθητές του Σχολείου μας να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό βοηθούμενοι και από τον Εκπαιδευτικό Καλλιτεχνικών του Σχολείου μας.

Σχετικά με 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Το Σχολείο μας βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Κουντουριώτου.  Είναι μέρος ενός ευρύτερου συγκροτήματος σχολείων που περιλαμβάνει 2 δημοτικά,  νηπιαγωγείο,  γυμνάσιο και  λύκειο. Τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 2109828591 (γραφείο διευθύντριας) & 2160049986 (γραφείο εκπαιδευτικών).


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.