Επίσκεψη και ενημέρωση των μαθητών του σχολείου στις 16 Νοεμβρίου

από τη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κα Χατζηλαζαρίδου Έλενα

 

diat

smart

diat02 1

13o Δ.Σ. Καβάλας                                                                                30/10/2023

Αγαπητοί γονείς στα πλαίσια της εύρυθμης  λειτουργίας του σχολείου και ασφάλειας, σας ενημερώνουμε για θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής:

  1. ΑΦΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Η άφιξη των μαθητών/-τριών το πρωί ολοκληρώνεται πριν τις 8.15 που χτυπά το κουδούνι. Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Οι ενήλικες που συνοδεύουν τους/τις μαθητές/-τριες κατά την άφιξή τους, δεν εισέρχονται στον χώρο του σχολείου. Αποχωρούν αμέσως μόλις παραδώσουν τους/τις μαθητές/-τριες στους/στις εφημερεύοντες/-ουσες.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο  σε ειδικές περιπτώσεις που χρειάζονται διευκρινίσεις από το προσωπικό του σχολείου. Οι ενήλικες που για οποιοδήποτε λόγο επιθυμούν έκτακτη πληροφόρηση ενημερώνουν το προσωπικό εφημερίας προκειμένου να λάβουν άδεια εισόδου στον χώρο του σχολείου.

  1. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι μαθητές/τριες σε καμία περίπτωση δεν αποχωρούν  πριν τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αποχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (π.χ. ασθένεια), γίνεται πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα  αφού έχει ενημερωθεί γι’ αυτό ο/η εκπαιδευτικός του τμήματος και η Δ/νση και κατόπιν υπογραφής  σχετικής δήλωσης.

Με τη λήξη των καθημερινών μαθημάτων (πρωινών τμημάτων & ολοημέρου) οι μαθητές/τριες  αποχωρούν από το σχολείο μόνοι τους ή συνοδευόμενοι από τους γονείς/κηδεμόνες ή όποιο άλλο πρόσωπο έχει οριστεί για τον σκοπό αυτό, κατά την κρίση των οικογενειών. Προκειμένου όμως να επιτραπεί στους μαθητές να αποχωρούν μόνοι τους, απαιτείται η κατάθεση Υπεύθυνης Δήλωσης εκ μέρους των γονέων/κηδεμόνων.

Επισημαίνεται, πως  χωρίς την κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης, κανείς μαθητής/τρια δεν θα αποχωρεί από το σχολείο μόνος/η του/της.

 

 

  1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Οι    συναντήσεις    για    ενημέρωση    των    γονέων/κηδεμόνων    με    τους    εκπαιδευτικούς προγραμματίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων:

  • Στην αρχή του διδακτικού έτους, όπου λαμβάνει χώρα ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
  • Μια φορά το μήνα σε προκαθορισμένη από τον/την εκπαιδευτικό του τμήματος ημέρα και ώρα, για θέματα που αφορούν στην αγωγή και

πρόοδο των μαθητών/μαθητριών.

 

  • Α΄Τάξη:     Κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα στις 13:15.
  • Β΄Τάξη:     Κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα στις 13:15.
  • Γ΄Τάξη:      Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 13:15.
  • Δ΄Τάξη:     Κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα στις 13:15.
  • Ε΄Τάξη:     Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα στις 13:15.
  • ΣΤ΄Τάξη:   Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 13:15.
  • Αγγλικά:    Κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα στις 13:15.
  • ΤΜ.Ενταξης: Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 13:15.
  • Φυσ.Αγωγή: Κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα στις 13:15.

 

  • Κάθε φορά που ο/η εκπαιδευτικός της τάξης, ή ο/η γονέας κηδεμόνας κρίνει αναγκαία μια έκτακτη συνάντηση (Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας)
  • Κατά την επίδοση των ελέγχων προόδου
  • Τηλεφωνικά όποτε υπάρχει ανάγκη επικοινωνίας του γονέα-κηδεμόνα με τους εκπαιδευτικούς.

 

  • Η είσοδος των γονέων/κηδεμόνων στο σχολικό χώρο επιτρέπεται μόνο κατά τις προβλεπόμενες ώρες συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων ή με άδεια του Διευθυντή σε ειδικές περιπτώσεις.

 

 

  1. ΦΟΙΤΗΣΗ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

Ι. Φοίτηση

Η φοίτηση των μαθητών/μαθητριών στα Δημοτικά Σχολεία είναι υποχρεωτική και εποπτεύεται από τον/την υπεύθυνο/η εκπαιδευτικό της τάξης, ο οποίος/η οποία καταγράφει τις καθημερινές απουσίες και τις καταχωρίζει στο πληροφοριακό σύστημα του ΥΠΑΙΘ. Η ελλιπής φοίτηση και μάλιστα χωρίς σοβαρό λόγο, δυσχεραίνει τόσο το σχολικό έργο όσο και την πρόοδο των μαθητών/μαθητριών. Την ουσιαστική αλλά και την τυπική ευθύνη απέναντι στο σχολείο και την πολιτεία για τη φοίτηση των μαθητών, φέρουν κατά το νόμο οι γονείς/κηδεμόνες τους.

Η απουσία των μαθητών/μαθητριών από τα μαθήματα δικαιολογείται μόνον όταν συντρέχει σοβαρός λόγος (ασθένεια, έκτακτα οικογενειακά γεγονότα κ.ά.). Σε περίπτωση που ένας/μία μαθητής/τρια απουσιάζει, πρέπει να ενημερώνεται ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της τάξης για το λόγο της απουσίας και όταν η απουσία είναι πολυήμερη ή επαναλαμβανόμενη ενημερώνεται και η Δ/νση του σχολείου. Κατά την επάνοδο του/της μαθητή/τριας στο σχολείο, μετά από απουσία λόγω ασθένειας πέραν των τριών (3) ημερών, απαιτείται ιατρική. Όσον αφορά στη συμμετοχή των παιδιών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, καθώς και στις αθλητικές  δραστηριότητες  του  σχολείου,  είναι  απαραίτητη η  συμπλήρωση  Ατομικού  Δελτίου Υγείας για τους μαθητές των τάξεων Α’ και Δ’ σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο.

 

 

Με εκτίμηση

Ο  Δ/ντης του Σχολείου

Τσάμης Αύγουστος