6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Αθλητικές | , στις 28-09-2019

Για ακόμη μια χρονιά διοργανώθηκε στο σχολείο μας με επιτυχία η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με φετινό σύνθημα «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ». Για πρώτη φορά, η Πανελλήνια ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε, ταυτόχρονα, με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, και οι βασικοί στόχοι της ημέρας του σχολικού αθλητισμού είναι δυο:

-Να ενισχύσουμε τον υγιεινό τρόπο ζωής, εν γένει, την άσκηση, τη σωστή διατροφή

-Να τονισθούν οι αξίες που ενσαρκώνει ο αθλητισμός: Ευγενής άμιλλα, υγιής ανταγωνισμός, η προσπάθεια του να γίνεσαι κάθε μέρα ο ίδιος καλύτερος, να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό.

 

Οι μαθητές όλων των τμημάτων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης συμμετείχαν με πολύ κέφι και ενέργεια στις αθλητικές δραστηριότητες που σχεδίασαν ειδικά για αυτή την ημέρα οι γυμναστές του σχολείου μας κ. Γεργωλά Όλγα και κ. Παρθενίδης Φώτης.

 

Ο μαθητές επίσης ενημερώθηκαν, μέσα από βίντεο που προβλήθηκαν στις τάξεις τους, για τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός. Τέλος, σε κάθε τμήμα, οι δάσκαλοι ετοιμάσανε μαζί με τους μαθητές διάφορες συνθέσεις για την ημέρα σχολικού αθλητισμού.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από αυτή την αθλητική εκδήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση