Εγγραφές στην Α΄ τάξη του 13ου Δημοτικού Σχολείου για το Σχ. Έτος 2024-25

Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν το 2018 (από 1-1-2018 έως και 31-12-2018).

Οι Αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τους μαθητές/τριες εγγράφουν οι γονείς/κηδεμόνες τους.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι:

  1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (θα σας δοθεί από το Σχολείο κατά τη εγγραφή)
  2. Βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο (θα την πάρετε από το Νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτά το παιδί σας και θα μας την φέρετε κατά τη εγγραφή)
  3. Εμβόλια – Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού (θα το έχετε μαζί σας κατά τη εγγραφή για φωτοτυπίες)
  4. Υπεύθυνη Δήλωση μόνιμης κατοικίας (θα σας δοθεί από το Σχολείο κατά τη εγγραφή) και Αποδεικτικό Στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η Διεύθυνση Κατοικίας του μαθητή (εκκαθαριστικό εφορίας, όπου φαίνονται μόνο το όνομα και η διεύθυνση, ή μισθωτήριο οικίας, ή πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος/φυσ. αερίου)
  5. Πιστοποιητικό Γέννησης του παιδιού (θα το αναζητήσει το Σχολείο, δεν χρειάζεται να το προσκομίσουν οι γονείς)
  6. Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή (ΑΔΥΜ) (θα σας δοθεί από το Σχολείο κατά τη εγγραφή και πρέπει να το επιστρέψετε συμπληρωμένο από το γιατρό του παιδιού σας έως και τις 30/9/2024)
  7. Δικαστική Απόφαση ή Ιδιωτικό Συμφωνητικό Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης)
  8. Σε περίπτωση μαθητών με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες γνωμάτευση από ΚΕΔΑΣΥ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής

Πριν την προσέλευση σας στο σχολείο τηλεφωνήστε μας στο 2521035959 για να ορίσουμε την ημέρα και την ώρα της εγγραφής σας.

Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 13ου Δημοτικού Σχολείου

Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

6/θέσιο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 13Ο  ΔΡΑΜΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Εργατικές Κατοικίες Αρκαδικού

Ταχ.Κώδικας: 661 31, Δράμα

Δ/ντής: Γεώργιος Αμπατζόγλου

Τηλέφωνο Σχολείου: 25210-35959

email: mail@13dimdramas.dra.sch.gr   

Ιστοσελίδα: https://blogs.sch.gr/13dimdra/

Κωδικός σχολείου : 9090194

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας

Οι μαθητές της Β΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν την περασμένη Παρασκευή  16 Φεβρουαρίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας και παρακολούθησαν το πρόγραμμα με τίτλο : «Γνωρίζω το Μουσείο: Παιχνίδια ειδικοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας». Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γίνουν οι ίδιοι αρχαιολόγοι, συντηρητές και σχεδιαστές και να λύσουν διάφορους γρίφους, μαθαίνοντας έτσι την ιστορία της περιοχής και αναλύοντας διάφορα ευρήματα της ελληνιστικής περιόδου και όχι μόνο! Στο τέλος μάλιστα “μεταφερθήκαμε” ακόμη περισσότερο στο παρελθόν, καθώς “μεταμορφωθήκαμε” σε αρχαίους Έλληνες και Ελληνίδες, κάτι που απολαύσαμε ιδιαίτερα!

IMG 2059IMG 2062IMG 2066IMG 2064IMG 2063IMG 1993IMG 2060

Δωρεά Εθνικής Πινακοθήκης

ΑΦΙΣΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

Παραλάβαμε 11 αφίσες της Εθνικής Πινακοθήκης, με έργα γνωστών καλλιτεχνών, με σκοπό να εμπλουτίσουμε την αίθουσα “ΜΕΛΙΝΑ” του σχολείου μας. Ευχαριστούμε την κ. Ελένη Μεντζαφού, Βιβλιοθηκονόμο της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου για την άμεση και θερμή ανταπόκρισή της. 

Άσκηση Ετοιμότητας Εκκένωσης Σχολικού Κτιρίου

2η ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ 15 2 2024

Στα πλαίσια Διαχείρισης Σεισμικού Κινδύνου και ανάπτυξης αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών του σχολείου μας, την Πέμπτη 15/2/2024 πραγματοποιήθηκε η 2η άσκηση ετοιμότητας εκκένωσης του σχολικού μας κτιρίου. Η 3η άσκηση έχει προγραμματιστεί για τις 14/5/2024.

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Φεβρουαρίου, η ΄Β Τάξη πραγμάτωσε μία δράση που καλείται να εξηγήσει την ιστορία της ελληνικής γλώσσας στο πέρασμα του χρόνου, με βασική αφορμή το βιβλίο με τίτλο Μία τρελή τρελή ΑΒ της Ράνιας Μπουμπουρή! Για περαιτέρω πληροφορίες και αναλυτική περιγραφή της δράσης με το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και τα ¨γλωσσικά δημιουργήματα¨ των μικρών μας μαθητών, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο : Ξένια – στη Τάξη  ή πατήστε στην εικόνα!

Φ.Ε. Μια τρελή τρελή ΑΒ (3 δ.ώ.)

Ευχαριστίες για Δωρεές Βιβλίων

Ευχαριστούμε θερμά τον Εκδοτικό Οίκο Διόπτρα για τη δωρεά βιβλίων στο σχολείο μας!

IMG 1825

 Πριν λίγες μέρες είχαμε τη χαρά να λάβουμε τους παρακάτω τίτλους βιβλίων, για τη σχολική μας βιβλιοθήκη και το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτά τα βιβλία δεν θα ανανεωθεί μόνο το υλικό της, αλλά και το ενδιαφέρον των μαθητών μας για την λογοτεχνία, τη γνώση και γενικότερα το βιβλίο!

Τίτλοι Βιβλίων δωρεάς:

  1. Να σε κάνω μια αγκαλιά;
  2. Ο Άτλας του χρόνου
  3. Φανταζού
  4. Η Βαλίτσα
  5. Οι κατάσκοποι της Γεωγραφίας 2 : Μήνυμα στο Μανχάταν
  6. Οι κατάσκοποι τη Γεωγραφίας 3 : Η επιστροφή του Κόμη Δράκουλα
  7. Η τελεία
  8. Στα παλάτια της Κνωσού
  9. Ελευθέριος Βενιζέλος – Ακολουθώντας τα βήματά του στην ιστορία
  10. Ποιος θέλει έναν φτηνό ρινόκερο;

Απλώνω Ευτυχία στον Τοίχο της Καλοσύνης!

Αφίσα Απλώνω ΕυτυχίαΑγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και παιδιά,
σας ενημερώνουμε για τη δράση που οργανώνει ο εθελοντικός σύλλογος της πόλης μας “Τοίχος της Καλοσύνης” με αφορμή τα 8α γενέθλιά του. Μια όμορφη δράση με μηνύματα προσφοράς και αλληλεγγύης που αξίζει να γνωρίσουν τα παιδιά μας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ 8!

8 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ- 8 ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΗΣΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ «ΑΘΟΡΥΒΗΣ» ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016-08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΔΡΑΣΗ: «ΑΠΛΩΝΩ ΕΥΤΥΧΙΑ»

Οι εθελοντές και εθελόντριες του  «Τοίχου της Καλοσύνης» σας προσκαλούν με αφορμή τα 8α γενέθλιά του Σωματείου τους στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό που προετοίμασαν με ιδιαίτερη χαρά και έναν πολύ ξεχωριστό καλεσμένο από την Αθήνα!

Πιο συγκεκριμένα, σας προσκαλούμε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας να απλώσουμε ευτυχία παρέα με τον κ. Μάριο Μάζαρη (InstagramschoolmariusFacebook: Αναγνωστικό/ Schoolmarius), τον πολυπράγμονα, δημιουργικό και αεικίνητο εκπαιδευτικό και συγγραφέα από την Αθήνα που μας εμπνέει καθημερινά με τις αστείρευτες ιδέες του και έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό την πανελλήνια δράση «Απλώνω ευτυχία» σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φλόγα». Στην εκδήλωσή μας θα παρευρεθεί και η κ. Γεωργία Σολωμού, η εμπνεύστρια της εν λόγω δράσης από την Κύπρο που κατάφερε να φέρει κοντά πάνω από 100 σχολεία του νησιού, να δημιουργήσουν πάνω από 10.000 μπλουζάκια  και να συγκεντρώσουν πάνω από 100.000 Ευρώ για τον Σύνδεσμο «Ένα όνειρο μια ευχή» που στηρίζει παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.

Σκοποί της εκδήλωσής μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους ανεξαρτήτου ηλικίας : 1. να καλλιεργήσουμε παρέα, με βιωματικό τρόπο την αξία της προσφοράς, 2. να προάγουμε τον δείκτη ευτυχίας μας, 3.   να γνωρίσουμε από κοντά και να συζητήσουμε με τον εξαιρετικό ομιλητή μας κ. Μάζαρη αλλά και την κ. Σολωμού, 4.  να γιορτάσουμε τα 8α γενέθλια του Σωματείου μας δρώντας, μοιράζοντας αγάπη και ενώνοντας τους συνανθρώπους μας με αυτή τη ξεχωριστή αλυσίδα αγάπης και 5. να στηρίξουμε τα παιδιά της Φλόγας, του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και 6. να συμμετέχουμε κι εμείς ως πόλη στο πανελλήνιο άπλωμα ευτυχίας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00 με συζήτηση και ευαισθητοποίηση του κοινού με μια σειρά διαδραστικών ενεργειών, θα ακολουθήσει ενεργή συμμετοχή των συμμετεχόντων σε όσα θα διαδραματίζονται επί σκηνής και θα συνεχιστεί με την εικαστική δράση με τα μπλουζάκια, όπου στο τέλος θα πραγματοποιηθεί το άπλωμα της ευτυχίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι εθελοντές και εθελόντριες  προετοίμασαν πολλές  εκπλήξεις με αφορμή τα 8α γενέθλια του Σωματείου για τους παρευρισκόμενους και φιλοτέχνησαν ένα αναμνηστικό δωράκι για όλους με ιδιαίτερο μεράκι και κέφι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με μόνη προϋπόθεση να φέρει κανείς μαζί του ένα λευκό μπλουζάκι (φανελάκι). Θα υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης ανεξαρτήτου ηλικίας. Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η κ. Σύμη Καράκελε, εκπαιδευτικός και συστημική σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Πάρτε την καλοσύνη σας, τον φίλο, τον συγγενή, το παιδί, τον μαθητή, τον συνάδελφο και όποιον άλλον αγαπάτε,  ένα λευκό μπλουζάκι (φανελάκι), ελάτε να απλώσουμε παρέα ευτυχία και να γιορτάσουμε τα 8α γενέθλια του Σωματείου μας το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Δημοτικό Ωδείο παρέα με τον  κ. Μάριο Μάζαρη, την κ. Γεωργία Σολωμού και την κ. Σύμη Καράκελε! Θα είναι αναμφίβολα ένα πολύ διαφορετικό πάρτυ γενεθλίων που θα σας μείνει αξέχαστο!

Σωματείο Εθελοντών Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ο «Τοίχος της Καλοσύνης» Δράμας   
Τηλ: 6945233637 & 6981322003                                                       
Κοινωνική Υπηρεσία Σωματείου: 6949128813                             
Email: thewallofkindnessdrama@gmail.com