Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου από τις 08:15 έως και τις 10:00.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων ανέλαβαν τα παιδιά της Γ’ και Δ’ τάξης του σχολείου μας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους.
Τους ευχαριστούμε για την όμορφη γιορτή που μας ετοίμασαν.

377149188 1389687981756680 5695358939487958861 n

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ (ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ)

Στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας και την υψηλή διάκριση που πέτυχε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας “Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο”, με θέμα «ΟΧΙ στη βία, ΝΑΙ στη φιλία. Κάνε BLOCK στον εκφοβισμό» που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την Εκπαιδευτική Τηλεόραση ,

η Βουλή των Ελλήνων και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διοργανώνουν

τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στις 11.00 το πρωί, στον χώρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής (πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο) που βρίσκεται στην οδό Λένορμαν 218 στην Αθήνα.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι της Αρχής στοYoutube:

https://www.youtube.com/watch?v=klcjSIhRuVE

(περισσότερα…)

Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Αγαπητοί μας γονείς/κηδεμόνες, οι εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου από τις 08:15 έως και τις 10:00.

Οι μαθητές/-τριες θα προσέλθουν στο σχολείο, όπως κάθε άλλη ημέρα, στις 08:15.

Η Πρωινή Ζώνη προσέλευσης στο σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά. Το Ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

Όλοι οι μαθητές/-τριες θα αποχωρήσουν στις 10:00.

Οι μαθητές/-τριες που πλαισιώνουν τη σημαία του σχολείου μας (Σημαιοφόρος/Παραστάτες-τριες) θα έρθουν με την στολή της παρέλασης.

Παρακαλώ να μεριμνήσετε για την ασφαλή και ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών σας.

Η Διεύθυνση του Σχολείου

Επίσκεψη στο Σαντιρβάν Τζαμί

Στις 19 Οκτωβρίου 2023 οι Β’, Γ’, Δ’ και Έ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο του Σαντριβάν Τζαμί στη Δράμα προκειμένου να δούνε από κοντά την έκθεση “Μ’ Ασήμια και Μαλάματα έκτακτα σκαλισμένα”. Πρόκειται για περιοδική έκθεση του Μουσείου Μπενάκη που παρουσιάζει παλιά κοσμήματα από τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Αφού μάθαμε την ιστορία του κτιρίου, περάσαμε στο εσωτερικό του και γνωρίσαμε ένα ιδιαίτερο στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού.

 

Σχολή Γονέων Ιεράς Μητρόπολης Δράμας

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο λειτουργίας, για τρίτη χρονιά, της «ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ» της Ι.Μ. Δράμας, προσκεκλημένη ομιλήτρια της 1ης(πρώτης) συνάντησης για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, που θα πραγματοποιηθεί

τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00 μ.μ. στονΙ.Ν. Αγ. Αναργύρων Δράμας, είναι η

 Κυρία Καμπάνταη Μαρία Ψυχολόγος Γ.Ν.Δράμας- Συγγραφέας

Θέμα   της συνάντησης, το οποίο θα αναπτύξει  και στο οποίο θα ακολουθήσει συζήτηση και θα δεχθεί ερωτήσεις, είναι :

«Μητέρα και παιδί: μία αόρατη κλωστή»

Στο τέλος κάθε συνάντησης ανακοινώνεται η ημερομηνία, ο ομιλητής και το θέμα του επόμενου μήνα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δημοτικές περιφερειακές εκλογές

Αγαπητοί γονείς,

Λόγω της διενέργειας των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών στις 8 Οκτωβρίου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

(05/10/23 αρχική δημοσίευση εδώ)