AmeaGreek.gr-Δικτυακή Πύλη για Ατομα με Αναπηρία-ΑΜΕΑ-Ανάπηροι | AmeaGreek.gr-No1 Διαδικτυακή Πύλη για ΑΜΕΑ

AmeaGreek.gr-Δικτυακή Πύλη για Ατομα με Αναπηρία-ΑΜΕΑ-Ανάπηροι | AmeaGreek.gr-No1 Διαδικτυακή Πύλη για ΑΜΕΑ.

ΧΑΡΑ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ……

Είναι μερικοί άνθρωποι που δεν μπόρεσαν ποτέ να διαβάσουν το μυστικό σημείωμα που άφησε μέσα τους ο Θεός. Δεν είχαν το απαιτούμενο φως για να το διαβάσουν.

Και τ’ άφησαν διπλωμένο να κιτρινίζει σε ένα κρυφό συρταράκι της ψυχής τους.

Είναι μερικοί άνθρωποι που, όταν πέσει στα χέρια τους η χαρά, δεν ξέρουν πως τους ανήκει.

Και σαστίζουν. Τη φέρνουν από δω, τη γυρνάνε από κει, ώσπου ανοίγουν ένα λάκκο και τη θάβουν, όπως κάνουν με τα κόκαλα τα σκυλιά.

Είναι μερικοί άνθρωποι που πίστεψαν αλήθεια πως ο Θεός αγαπάει τους μουτρωμένους.

Χαρά σ’ αυτούς που γέμισαν την ψυχή τους και διάβασαν τραγουδιστά το μυστικό τους σημειωματάκι.

Αν το ‘σκισαν μετά, αν το ‘καψαν, το έκαναν μόνο και μόνο για το κέφι τους. Για να κλείσουν μάτι στο Θεό.

Χαρά σ’ αυτούς που πιάστηκαν στο δόλωμα της ζωής και σπαρτάρισαν μέσα στα δίχτυα της.

Αν τα τρύπησαν μια στιγμή και ξαναβγήκαν στο πέλαγος, το ‘καναν μόνο και μόνο για να ‘χουν τη χαρά να ξαναπιαστούν… «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα»

Αλκυόνη Παπαδάκη

μέσω Outlook – nikoglou@outlook.com.