ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ- Δημιουργική απασχόληση και Τέχνη

Εικαστικά : χειροτεχνίες για την 25η Μαρτίου

Λόγω της δυσκολίας των ημερών θα σας παραθέσω μέσα απο υλικό που βρήκα στο Ίντερνετ κάποιες ενδιαφέρουσες χειροτεχνίες.

 

Έφη Μπερδούση, εκπαιδευτικός εικαστικών

Τσολιάς

Απο υλικά θα χρειαστούμε οπωσδήποτε κόλλα και ψαλιδάκι, απλό χαρτί ζωγραφικής, χρώματα, μολύβι και χαρτί κουζινας ή υγείας. Εάν έχουμε στο σπίτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χρωματιστό χαρτί κανσόν (για το καπέλο και το γιλέκο και τα τσαρούχια). Σε ένα χαρτόνι άσπρο ή ροζ ή απλό χαρτί σχεδιάζουμε μια μεγάλη ανθρώπινη φιγούρα (όχι πολύ λεπτή) από την αρχή έως το τέλος του χαρτιού μας. Την κόβουμε. Μετράμε με έναν χάρακα ή και με το μάτι μας την απόσταση από τον ώμο του έως την μέση του. Φτιάχνουμε το γιλέκο σε δυο κομμάτια σε κάποιο χρωματιστό χαρτόνι ή σκέτο χαρτί που θα το χρωματίσουμε εμεις .

Τα κόβουμε και τα κολλάμε.

Για τη φουστανέλα παίρνουμε ένα άσπρο χαρτί κουζίνας ή υγείας ή και απο το μπλοκ μας . Μετράμε την απόσταση απο τη μέση του έως τα γόνατα και από το πλάι υπολογίζουμε το διπλό χαρτί  για να φτιάξουμε τις πιέτες. Το κολλάμε στο σημείο της μέσης και με προσοχή προς τα κάτω για να φαίνονται και οι πιέτες .

Φτιάχνουμε και προσθέτουμε το φέσι. Ιδανικά φτιάχνουμε από άλλο χαρτί και τα μανίκια (λίγο φουσκωτά) καθώς και τα παπούτσια και το μαλλί.

Με παρόμοιο τρόπο φτιάχνουμε και τις γυναικείες φιγούρες. Εκτιμώμενος χρόνος για την ολοκλήρωση της καθε φιγούρας είναι γύρω στα 30′. Καλή σας επιτυχία !


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων