Erasmus+ 2018-2020

ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΤΟΙΜΟΙ, ΠΑΜΕ ΣΤΟ 2020!

Ένα έργο για να μάθουμε πώς να ζούμε μαζί, να συνεργαζόμαστε, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να αναπτύξουμε σχέσεις και να είμαστε ενεργοί!

Ένα έργο που ενθαρρύνει τις κοινές αξίες του αθλητισμού και της Ευρώπης.

Η ανάπτυξη του αθλητισμού στα σχολεία αποτελεί εκπαιδευτικό πολιτικό μέλημα. Ο αθλητισμός στα σχολεία συμβάλλει στον σεβασμό της ηθικής, των εκπαιδευτικών και των ανθρωπιστικών αξιών. Παίζει ουσιαστικό ρόλο στους νέους και την ικανότητά τους να έχουν πρόσβαση σε αθλήματα και να μάθουν πώς να ζουν μαζί στην κοινωνία. Προστατεύει την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Ο αθλητισμός αποτελεί πλεονέκτημα για την ισότητα των ευκαιριών και δίνει την αίσθηση της αγωγής του πολίτη στους νέους.

Ταυτόχρονα, η ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προκαλεί την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη εξαρτάται ιδιαίτερα από το ενεργητικό της επιχειρηματικό πνεύμα. Όταν ασκείται στο σχολείο, η επιχειρηματικότητα αποκαλύπτει στα παιδιά μια δίψα για μάθηση και αυξάνει τα κίνητρά τους και την επιμονή/παραμονή τους στην εκπαίδευση.

Αντιμέτωποι με αυτές τις παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές προκλήσεις, τα σχολεία σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων δύο αδελφοποιημένων πόλεων, αποφάσισαν να ενωθούν στο πλαίσιο μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης ERASMUS +. Είναι πρόθυμα να συνεργαστούν για το θέμα του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, προτείνοντας ένα καινοτόμο σχέδιο που χρησιμοποιεί την επιχειρηματικότητα συμβάλλοντας έτσι στη στρατηγική «Ευρώπη 2020» και αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τα προβλήματα της ένταξης και της διακοπής φοίτησης στο σχολείο, επιτρέποντας ταυτόχρονα στα ιδρύματά τους να παραμείνουν ελκυστικά.

Επιθυμούν να καλωσορίσουν και να μετατρέψουν το μη προνομιούχο κοινό σε πλούτο, δίνοντάς στους μαθητές τους την ευκαιρία να μάθουν να ζουν και να μεγαλώνουν μαζί, καθιστώντας την ποικιλομορφία και τη διαφορά πηγή εμπλουτισμού και πόρο μάθησης για όλους.

Οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Χειμερινοί Αγώνες, η επόμενη ποδοσφαιρική διοργάνωση Euro 2018 και άλλα πρωταθλήματα ή κύπελλα από την Ευρώπη και τον κόσμο έχουν αντίκτυπο στους νέους. Στο πλαίσιο της δυναμικής αυτής, οι διδακτικές μας ομάδες θέλουν να δώσουν άμεση ώθηση στον αθλητισμό και να επιτρέψουν στους μαθητές τους να γίνουν περισσότερο
2

ενεργοί αντί για απλοί θεατές, και κατά συνέπεια να γίνουν ενεργοί συντελεστές της ζωής τους και τη μάθησή τους.

Το έργο μας στοχεύει στην προώθηση του αθλητισμού μεταξύ των νέων και θέλει να κινητοποιήσει τις εκπαιδευτικές κοινότητες γύρω από τις αξίες των πολιτών και του αθλητισμού. Θα είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία να εισαγάγει τους νέους Ευρωπαίους στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και να παρακολουθήσουν την προετοιμασία των αγώνων του καλοκαιριού του 2020.

Καθώς το Παρίσι είναι υποψήφια πόλη για την οργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, το γαλλικό σχολείο δεσμεύεται να συντονίσει το έργο. Στόχος της συνεργασίας μας είναι να προωθήσουμε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, να υποστηρίξουμε την εκπαιδευτική διάσταση του αθλητισμού σε μια εποχή όπου τα παιδιά αρχίζουν να συμμετέχουν στον αθλητισμό και να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη ευρωπαϊκής ταυτότητας των μελλοντικών πολιτών.

Κάθε χρόνο, κάθε χώρα θα παρουσιάσει ένα νέο άθλημα στις άλλες χώρες. Ένας επαγγελματίας αθλητής του επιλεγμένου αθλήματος θα προσκληθεί να γίνει προστάτης του σχολείου. Σε κάθε σχολείο το άθλημα θα διδαχθεί πρώτα. Οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι και οι ολυμπιακές επιτροπές θα προσεγγιστούν για να βοηθήσουν με υλικό, συμβουλές κλπ … Οι μαθητές θα είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του έργου. Θα πρέπει να φτιάξουν ένα εκπαιδευτικό βίντεο για να παρουσιάσουν και να εξηγήσουν στους Ευρωπαίους συμμαθητές τους τους κανόνες και την ιστορία του επιλεγμένου αθλήματος και να αναμεταδώσουν το πάθος τους γι αυτό.

Κάθε δράση θα αποτελέσει πηγή μάθησης και θα επιτρέψει στους μαθητές να αποκτήσουν κοινή γνώση, ικανότητες και συμπεριφορά. Η ανάγνωση και η γραφή, καθώς και τα μαθηματικά, η επιστήμη, η γεωγραφία και η ιστορία θα βοηθήσουν το έργο.

Άλλες βασικές δεξιότητες (που ορίζονται από το Κοινοβούλιο ή το Συμβούλιο της Ευρώπης), όπως οι δεξιότητες ξένων γλωσσών και η πληροφορική, θα αναπτυχθούν, θα αξιολογηθούν και θα πιστοποιηθούν στο έργο.

Οι μαθητές θα είναι οι κύριοι συντελεστές του έργου αυτού. Θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, θα είναι πιο ολοκληρωμένοι και θα είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για την επιτυχία.

Οι εκπαιδευτικές ομάδες ελπίζουν να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές τους: όλα τα εκπαιδευτικά προϊόντα και οι εκπαιδευτικοί πόροι θα διατεθούν δωρεάν.

Κάθε σχολείο-εταίρος θα ενισχύσει το διεθνές του άνοιγμα, θα αναπτύξει την ευρωπαϊκή του ταυτότητα και θα βελτιώσει τη φήμη του.

 Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων