Τάξη Β΄

Φεβ 201519

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Υπεύθυνες : Βάσω Καρατσώκη – Μαίρη Παπαδοπούλου

20-10 2014

Παράσταση κουκλοθέατρου.

Σε ένα εκπληκτικό χώρο στο « Εργαστήρι Μαιρηβή» η Β’ τάξη είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά την κατασκευή κούκλας θεάτρου και να έρθει σε επαφή με την τέχνη του κουκλοθέατρου , παρακολουθώντας ένα λαϊκό παραμύθι ελπίδας και αισιοδοξίας για τη ζωή με την παράσταση : «Ο Μισοκοκοράκος».

11/11/2014
Ο Κύκλος της κλωστής

Με αφορμή το πρόγραμμα με το οποίο ασχολείται η Β’ τάξη με θέμα: « Λαϊκή τέχνη : Από την κλωστή στο ύφασμα» τα παιδιά με τις δασκάλες τους επισκέφτηκαν το « Εργαστήρι Δημιουργικής Δραστηριότητας» . Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη την διαδικασία του μαλλιού μέχρι να γίνει ύφασμα . Ήρθαν σε επαφή με αυθεντικό αργαλειό και έφτιαξαν το δικό τους υφαντό. Τέλος παρακολούθησαν παράσταση με υφασμάτινες γαντόκουκλες αναγνωρίζοντας μια ακόμη χρήση του υφάσματος .

27-1-2015

Η Β’ τάξη στο μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης .
Στα πλαίσια του προγράμματος «Λαϊκός πολιτισμός: Από την κλωστή στο ύφασμα», η τάξη μας επισκέφτηκε το μουσείο Λαϊκής τέχνης και παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» όπου μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια βόλτα στο αρχοντικό της Αγγελικής Χατζημιχάλη» τα παιδιά περιηγήθηκαν σε ένα χώρο με πλούσιο υλικό από κεντήματα , υφαντά , κεραμικά, αγροτικά εργαλεία, εργαλεία αργαλειών και υφαντικής τέχνης, εργαλεία χρηστικά ,διακοσμητικά , πίνακες ζωγραφικής, κάνοντας ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο και στον πολιτισμό.

 

6-3-2015

Πανελλήνια Σχολική ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β1 τάξης είπαν το δικό τους ΟΧΙ

με τις πρωινές δραστηριότητές τους.

fvto b1 032

Η εκπαιδευτικός

Παπαδοπούλου Μαίρη

 

17-3-2015

Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Λαϊκή τέχνη: Από την κλωστή στο υφαντό»
Το ταξίδι της Β τάξης με θέμα: «Λαϊκή Παράδοση : Από την κλωστή στο υφαντό» ολοκληρώθηκε με μια υπέροχη γιορτή που οργάνωσε η τάξη μας . Μέσα από διαλέξεις , φωτογραφικό υλικό , βίντεο, παιχνίδια ρόλων , επισκέψεις σε μουσείο και εργαστήριο αργαλειού, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τις πρώτες ύλες της κλωστής , τα εργαλεία της υφαντικής τέχνης αλλά και γνώρισαν από κοντά τον αργαλειό , ύφαναν οι ίδιοι σε αυτοσχέδιο αλλά και σε πραγματικό αργαλειό και ακολούθησαν όλη την πορεία μέχρι η κλωστή να γίνει ύφασμα.
Την όμορφη αυτή αλλά και επίπονη πορεία, που ακολουθούσαν οι πρόγονοί μας προκειμένου να φτιάξουν τα απαραίτητα ρούχα και στρωσίδια για το σπίτι, οι μαθητές της Β’ τάξης παρουσίασαν σήμερα σε μια γιορτή χαράς στο χώρο του σχολείου, που στήθηκε με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι .

 

YFANTIKH 012

 

 

 

 

YFANTIKH 038

 

 

 

 

 

 

 

1654650_876145649113235_1771511903_n

από κάτω από: Τάξη Β΄| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τάξη Β΄    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων