Τάξη Ε

Ιαν 201531

 

ΔΙΚΑΙΩ1

Scan0061

Scan0059Scan0060

Τα δικαιώματά μου…

τα δικαιώματά μας

 

Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες μας επιτρέπουν να αναπτυχθούμε και  να χρησιμοποιήσουμε τις ανθρώπινες ιδιότητές μας, τη νοημοσύνη μας, τα ταλέντα μας και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας.

Βασίζονται στην απαίτηση για μια ζωή στην οποία η αξιοπρέπεια και η αξία κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή και προστατεύεται. Η στέρησή  τους δημιουργεί συγκρούσεις και βία μέσα σε μια κοινωνία αλλά και μεταξύ εθνών και κρατών.Υπάρχουν δικαιώματα τα οποία ισχύουν για όλους τους ανθρώπους όπου κι αν ζουν. Αυτά είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατοχυρώνονται από την Οικουμενική Διαχείριση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η 11η Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε και της UNICEF, έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ο πρώτος παγκόσμιος νομικά δεσμευτικός κώδικας για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Θέτει στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία των παιδιών στα διάφορα στάδια εξέλιξής τους και αποτελείται από 54 άρθρα. Η Σύμβαση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Πολωνικής κυβέρνησης και της UNICEF, υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμ. 1989 και τέθηκε σε ισχύ το 1990. Μέχρι σήμερα έχει επικυρωθεί σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου, ενώ στην Ελλάδα επικυρώθηκε το 1992.

“Ο κόσμος δεν μας προσφέρθηκε απ’ τους γονείς μας, μας τον δάνεισαν τα παιδιά μας”
(Αφρικανική παροιμία)

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής Πολιτικής Αγωγής οι μαθητές της Ε’ και της Στ΄τάξης με τη δασκάλα Μαριάννα Χατζημιχαήλ εκπόνησαν ένα σχέδιο εργασίας με θέμα: ” Τα δικαιώματά μου…τα δικαιώματά μας”

Αφίσες των μαθητών

“Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα διακιώματά τους”

DSC02819

DSC02798DSC02818DSC02814

από κάτω από: Τάξη Ε΄| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τάξη Ε    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων