Τάξη Α

Ιαν 201530

Οι δασκάλες του Α1 Αντωνέλλου Βαρβάρα και του Α2 Κουλακιώτη Ειρήνη σας ενημερώνουν:

 

11.09.2014

Με γλυκά χαμόγελα και μια τρυφερή αγκαλιά, μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου μας καλωσόρισαν τους μικρούς μαθητές της Α΄ τάξης επιφυλάσσοντάς τους θερμή υποδοχή με μπαλόνια και μουσικο κινητικές δραστηριότητες.

 Όλοι μαζί  δώσαμε το σύνθημα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μέσα από μια ζεστή, αυτοσχέδια γιορτούλα.

 

Καλωσόρισμα

Καλωσόρισμα

 

 

 

 

 

 

 

 

03.10.2014

«Ξενάγηση στο Βοτανικό Κήπο»

Η πρώτη μας επίσκεψη ήταν στο Βοτανικό Κήπο, έναν πνεύμονα πρασίνου, οπτικής τέρψης και πνευματικής ηρεμίας για τους κατοίκους της Αττικής.

 Ο κήπος λειτουργεί ως πεδίο έρευνας και επιμόρφωσης του κοινού καθώς και συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε θέματα προστασίας της φύσης, διατήρησης και κυρίως αναπαραγωγής ενδημικών, σπανίων και απειλουμένων ειδών της ελληνικής χλωρίδας.

 

Επίσκεψη στο Βοτανικό Κήπο

Επίσκεψη στο Βοτανικό Κήπο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06.10.2014

«Όλοι είμαστε ίσοι κι όλοι διαφορετικοί»

Η προσέγγισή μας στο επίκαιρο θέμα του κοινωνικού ρατσισμού ήταν η δημιουργία μιας αφίσας έπειτα από αρκετό διάλογο μέσα στην τάξη με  τους μικρούς μας μαθητές. Μιλήσαμε σχετικά με τα όσα οι ίδιοι γνωρίζουν και  ενδεχομένως, βλέπουν να γίνονται γύρω τους.  Προσπαθήσαμε με δραστηριότητες να προσεγγίσουμε βιωματικά το θέμα ώστε να διαμορφώσουν την προσωπική τους άποψη.

Ο βασικός άξονας του θέματος ήταν:

  • κοινωνικός ρατσισμός ως προς το φύλο, την εξωτερική εμφάνιση, τα άτομα  με ειδικές ανάγκες, τους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και τα συναισθήματα που βιώνουν αυτά τα άτομα.

 

Ίσοι

 

22.12.2014

«Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή»

Παρακολουθήσαμε το θεατρικό έργο «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» της ομάδας «Κοπέρνικος» στο μικρό θέατρο – αίθουσα διδασκαλίας του Μεγάρου Μουσικής. Η παράσταση είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε οι ηθοποιοί να βρίσκονται κοντά στα παιδιά και περιελάμβανε κάποια διαδραστικά στοιχεία και αρκετό χιούμορ.

Από πού πηγάζει άραγε η ανάγκη για το ψέμα; Ποιες επιθυμίες ικανοποιεί; Δίνει λύση στα προβλήματα ή τα σκεπάζει κρύβοντάς τα προσωρινά;

Μέσα από το έργο θίχτηκαν οι ανθρώπινες σχέσεις, η συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και οι συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει. Κεντρικός άξονας της πλοκής ήταν το ψέμα και μερικές από τις πτυχές του: η πλάνη, η απόκρυψη, η υπερβολή και η παραποίηση.

Ερμής

από κάτω από: Τάξη Α΄| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τάξη Α    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων