Αρχική » Ανακοινώσεις » ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Συνολικές επισκέψεις από 12/6/2019

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,                                                             

Στοχεύοντας σε ένα σχολείο που θα διασφαλίζει και θα εξασφαλίζει την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του καθώς και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές/τριες του, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Πρωινή Προσέλευση: Οι μαθητές/τριες της πρωινής ζώνης προσέρχονται 7 με 7.15. Στη συνέχεια η πόρτα κλειδώνει. Η πρωινή προσέλευση αρχίζει στις 8.00. Οι γονείς/κηδεμόνες συνοδεύουν τα παιδιά τους μέχρι την είσοδο της αυλής και δεν μπαίνουν μέσα για λόγους ασφαλείας. Το κουδούνι χτυπά στις 8.15  και κατά τη διάρκεια της προσευχής σταματά κάθε δραστηριότητα. Παρακαλούμε φροντίστε για την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών/τριών. Σε καμία περίπτωση οι γονείς/κηδεμόνες δεν ανεβαίνουν στις τάξεις εφόσον έχει αρχίσει το μάθημα.

Ενημέρωση Γονέων: Η ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων γίνεται αποκλειστικά τις ημέρες και ώρες που έχουν ορίσει οι εκπαιδευτικοί των τάξεων.   Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να απασχολείται ο εκπαιδευτικός όταν πρόκειται να μπει στην αίθουσα. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν με τον Διευθυντή στο  2108831571. Επίσης θα μπορούν να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του σχολείου στο ιστολόγιό μας : https://blogs.sch.gr/133dimat/. Επισημαίνεται ότι για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει ενημερώνουμε πρώτα τον εκπαιδευτικό της τάξης προκειμένου να επιλυθεί.

Διάλειμμα: Στα διαλείμματα όλοι/ες οι μαθητές/τριες κατεβαίνουν ήρεμα από τις σκάλες που έχουν οριστεί για κάθε τάξη. Οι αίθουσες κλειδώνουν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και η παραμονή στο κτίριο δεν επιτρέπεται. Για οποιοδήποτε πρόβλημα απευθύνονται στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο προαύλιο. Σε περιπτώσεις κακοκαιρίας οι μαθητές/τριες παραμένουν στον εσωτερικό του σχολείου υπό την επίβλεψη των εφημερευόντων.

Αποχώρηση μαθητών: Όλοι οι γονείς/κηδεμόνες οφείλουν να είναι συνεπείς στην ώρα παραλαβής των παιδιών τους:  13.15 για τον πρωινό κύκλο και 15.00 ή 16.00 για το Ολοήμερο. Στις 13.15 οι μαθητές των  Α΄ και Β΄ τάξεων παραδίδονται από τους εκπαιδευτικούς από την είσοδο της οδού Κυψέλης ενώ οι  μαθητές των υπολοίπων τάξεων από την είσοδο της οδού Τροίας. Σημειώνουμε ότι οι γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να αποχωρούν μόνα τους θα πρέπει να έχουν υποβάλει υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο.

Κανένας μαθητής/τρια δεν αποχωρεί πριν τη λήξη του διδακτικού ωραρίου χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον/την εκπαιδευτικό της τάξης ή τον Δ/ντή. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης το σχολείο ειδοποιεί τηλεφωνικά το γονέα/κηδεμόνα να παραλάβει το παιδί του.  Τα τηλέφωνα που δίνουν οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να είναι σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

 Ολοήμερο  Σχολείο: Οι μαθητές/ τριες που συνεχίζουν στο Ολοήμερο Σχολείο αποχωρούν τις ώρες που έχουν δηλώσει οι γονείς/κηδεμόνες τους από την είσοδο της οδού Τροίας. Υπενθυμίζουμε ότι 15 συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες οδηγούν στην αυτόματη διαγραφή του μαθητή από το ολοήμερο πρόγραμμα.

Σίτιση: Το σχολείο μας δεν έχει κυλικείο και ως εκ τούτου θα πρέπει οι γονείς/κηδεμόνες να φροντίζουν για το δεκατιανό των μαθητών. Οι μαθητές του ολοημέρου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με μια μικρή πετσέτα για την ώρα του φαγητού. Όταν αρχίσει το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων οι μαθητές που αποχωρούν στις 13.15 θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ένα τσαντάκι για τη μεταφορά των γευμάτων.

Καθαριότητα σχολικών χώρων:  Το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι μας. Ο καθένας και η καθεμία μαθητής/τρια πρέπει να φροντίζει τόσο για την καθαριότητα της τάξης του, όσο και όλων των χώρων του σχολείου.

Προσωπική υγιεινή:. Φροντίζουμε για την καθαριότητα των παιδιών μας. Σε περίπτωση ασθένειας ειδοποιούμε το σχολείο και  κρατάμε το παιδί μας σπίτι έως ότου χρειαστεί. Ελέγχουμε τακτικά τα μαλλιά τους.

Προσωπικά αντικείμενα:  Απαγορεύεται οι μαθητές/τριες να φέρνουν στο σχολείο προσωπικά τους αντικείμενα (π.χ. παιχνίδια, κινητά κλπ) και μεγάλα χρηματικά ποσά γιατί σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς τους δεν ευθύνεται το σχολείο. Σημειώνεται ότι τα παραπάνω ισχύουν και για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις εκτός σχολείου.

 Πιστεύουμε ότι χρέος όλων μας είναι η τήρηση των παραπάνω κανόνων για ένα δημοκρατικό, δημιουργικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Πρώτα εμείς οι μεγάλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να σεβαστούμε το σχολείο και τους κανόνες λειτουργίας του που κυρίαρχο στόχο έχουν την ασφάλεια των παιδιών. Εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί, είμαστε το παράδειγμα που θα ακολουθήσουν τα παιδιά μας/σας κι αυτό πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς και υπεύθυνους.

Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας και ευελπιστούμε στη συνέχιση της καλής συνεργασίας που αποσκοπεί μόνο στο καλό των παιδιών μας/σας.

 

Καλή σχολική χρονιά

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 133ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση