Οι δυσκολίες μας ενώνουν-Αφόρμηση για να γνωρίσουμε πως θα προστατευθούμε από το σεισμό

 Μία εικόνα που έκανε το γύρω του κόσμου μας ενεργοποίησε να θυμηθούμε τις ασκήσεις μας για προστασία από το σεισμό !Μας ενεργοποίησε να είμαστε αλληλέγγυοι  στις τραγωδίες που βιώνουν τα παιδιά ,σε όποιο μέρος του κόσμου και αν κατοικούν.

Ayda Gezgin

 

Μιλήσαμε με απλά λόγια για το σεισμό.

Οι σεισμοί είναι από τα πλέον τρομακτικά φυσικά φαινόμενα, και εξακολουθούν να παραμένουν εξίσου καταστρεπτικά από την αρχαιότητα.

Οι αρχαίοι, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να «εφεύρουν» δύο θεούς, τον Εγκέλαδο και τον Ήφαιστο (για την ακρίβεια ο πρώτος ήταν Τιτάνας), ώστε να τους επικαλούνται για την προστασία τους.

Σήμερα γνωρίζουμε πολύ περισσότερα, και παρόλο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη δημιουργία σεισμών και ηφαιστιακών εκρήξεων, μπορούμε να προστατευθούμε καλύτερα και κυρίως να έχουμε έγκαιρη (αν και ακόμα όχι απόλυτα αξιόπιστη), προειδοποίηση.

Εξάλλου, τόσο οι σεισμοί και ακόμα περισσότερο οι ηφαιστιακές εκρήξεις λειτουργούν και σαν «ανακουφιστικές βαλβίδες» ώστε να εκτονώνεται η εσωτερική πίεση της Γης, και μάλλον προστατεύουν τον πλανήτη καθώς ουσιαστικά συνεχίζεται η γεωλογική του εξέλιξη, εδώ και 4.5 δισεκατομμύρια χρόνια.

 

 

Κατασκευάσαμε τη γη…

 

 

Κάναμε ασκήσεις εξόδου από τη σχολική μονάδα (εδώ δεν μπορούμε να σας δείξουμε τις φωτογραφίες…λόγω απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων)

 

Ομαδική εργασία...η γη από μέσα ,το ανάγλυφο της γης

Ομαδική εργασία…η γη από μέσα ,το ανάγλυφο της γης

 

το εσωτερικό της γης

 

 

 

Μας αρέσει να μαθαίνουμε…

 

Αποτύπωση της άσκησης για το σεισμό

 

Βραβείο !!!

 

 Αυτά και άλλα πολλά ,μα που να βρούμε χρόνο να σας μιλήσουμε για όλα αυτά!!!