Άρθρα ανά μήνα: Νοέμβριος 2023
Ανακύκλωση και ο αριθμός 3
Σε συνέχεια του εργαστηρίου δεξιοτήτων με θέμα την ανακύκλωση αναλάβαμε την αποστολή να βοηθήσουμε την Άννα την ανακύκλωση και τον Πέρι το περιβάλλον στο έργο τους να μειώσουν τα απορρίμματα. Επεξεργαστήκαμε το παραμύθι “Το Βρωμοχώρι” που μετατράπηκε σε “Καθαροχώρι” και μαζί με το γιγάντιο πάντα και τα τρία μυρμηγκάκια μάθαμε τον αριθμό 3 και το γράμμα Α.
Συμμετοχή στο πρόγραμμα “Διάβαση” του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Το σχολείο μας επιλέχτηκε να συμμετάσχει, χωρίς κόστος για τα παιδιά, στο πρόγραμμα “Διάβαση” του ΙΠΣΝ προσφέροντάς τους μία εμπειρία που συνδυάζει τη γνώση με το θέαμα και την τεχνολογία. Τα παιδιά παρακολούθησαν την μικρού μήκους ταινία “Μαγικός πλανήτης” στο Ευγενίδειο πλανητάριο και στη συνέχεια συμμετείχαν σε ΣΤΕΑΜ εργαστήρια στις εγκαταστάσεις του ΙΠΣΝ.
Φθινοπωρινές δραστηριότητες
Πολυτεχνείο – Η σημασία της δημοκρατίας
Με αφορμή την επέτειο του πολυτεχνείου επεξεργαστήκαμε την έννοια της δημοκρατίας. Διαβάσαμε παραμύθια σχετικά με το θέμα και συζητήσαμε γιατί είναι σημαντικό να μπορούμε να διαλέγουμε ελεύθερα και δίκαια τον αρχηγό μας. “Τα παιδιά ζωγράφισαν στον τοίχο” με τη φαντασία τους, όπως και οι φοιτητές του Πολυτεχνείου έγραφαν συνθήματα στους τοίχους. Επίσης ασχοληθήκαμε με το γράμμα ‘π‘ μέσα από διάφορες δραστηριότητες και μάθαμε στον πόλεμο να αγαπάει την ειρήνη. Στο τέλος αυτής της θεματικής ενότητας παίξαμε κουκλοθέατρο το παραμύθι “Ντενεκεδούπολη” και τραγουδήσαμε τα τραγούδια της ιστορίας.
Η οικογένειά μου και ο αριθμός 2
Εργαστήριο Δεξιοτήτων-Φροντίζω το περιβάλλον
Η ομάδα “Κιβωτός” επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας και μας μίλησε για τη μείωση των απορριμμάτων , την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. Το πρόγραμμα αυτό είναι μια προσπάθεια αφύπνισης των μικρών μαθητών, με απλό, κατανοητό και ψυχαγωγικό τρόπο, αναφορικά με την επιτακτική ανάγκη για διασφάλιση της περιβαλλοντικής ισορροπίας του πλανήτη μας. Με αφορμή την επίσκεψη αυτή επεξεργαστήκαμε το παραμύθι “Το νησί του Ποτέ Ποτέ” το οποίο μιλάει για την προσαρμοστικότητα και την κλιματική αλλαγή.
Ο ένας και μοναδικός εαυτός μου και ο αριθμός 1
Περίπατος στο πάρκο Τρίτση
31 Οκτωβρίου – Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης διαβάσαμε το παραμύθι “Αν κάθε μέρα” και συζητήσαμε για το πως μπορούμε να πετύχουμε πράγματα μεγαλύτερα από εμάς, κάνοντας κάθε μέρα από κάτι μικρό. Στη συνέχεια πήραμε έναν κουμπαρά και τυπωμένα νομίσματα του ενός ευρώ, βάλαμε ένας ένας το κέρμα μας και συζητήσαμε για το τι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε με το ευρώ μας και με όλα τα χρήματα που θα μαζεύαμε στο τέλος.






















































































































































