Φύλλο εργασίας για το μύθο του Φαέθονα και το άρμα του ήλιου- Κατασκευή παραλίας- Διακόσμηση τσάντας με καραβάκι και κύματα- Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος- Παραμύθι: Ο ήλιος που ήθελε να φάει ένα παγωτό Τραγούδι: Ο ήλιος θέλει διακοπές

Ιούν 202115

Έχοντας επεξεργαστεί εχθές το μύθο του Φαέθονα και του άρματος του ήλιου συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας για τον μύθο από εδώ.

    

Ολοκληρώσαμε την κατασκευή  παραλίας .

Ιδέα από εδώ, πατήστε στην εικόνα.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων ξεκινήσαμε τη διακόσμηση της χάρτινης τσάντας με το καράβι της μάθησης να ταξιδεύει στις θάλασσες της  γνώσης, που θα φιλοξενήσει τις εργασίες της χρονιάς. Χρειαστήκαμε μισό χάρτινο πιάτο για το καράβι, γλωσσοπίεστρο για κατάρτι και χρωματιστά χαρτόνια για τα πανιά.

      

Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2 είδαμε το χθεσινό μύθο του Φαέθονα και το μύθο του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Συζητήσαμε για τις καταστροφές που επέφερε το ανεξέλεγκτο άρμα του ήλιου στη Γη καθώς και σε συνδυασμό με το μύθο του Ίκαρου τι προκαλεί η ζέστη.

Μέσα από το παραμύθι “Ο ήλιος που ήθελε να φάει ένα παγωτό” παρακολουθήσαμε τις περιπέτειες του ήλιου στην προσπάθειά του να πετύχει τ’ όνειρό του. Συζητήσαμε για τη  συμπεριφορά των άλλων στοιχείων της φύσης που κορόιδεψαν τον ήλιο και συμφωνήσαμε πόσο λάθος ήταν καθώς και να μην είμαστε ευκολόπιστοι  αφήνοντας “την τύχη μας” στα χέρια άλλων.

Τέλος μιλώντας για το αέναο ταξίδι του ήλιου ακούσαμε το τραγούδι  “Ο ήλιος θέλει διακοπές” και βρήκαμε μέσα στο τραγούδι τι ενοχλεί τον ήλιο και θέλει να σταματήσει τη δουλεία του.

από κάτω από: καλοκαίρι| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φύλλο εργασίας για το μύθο του Φαέθονα και το άρμα του ήλιου- Κατασκευή παραλίας- Διακόσμηση τσάντας με καραβάκι και κύματα- Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος- Παραμύθι: Ο ήλιος που ήθελε να φάει ένα παγωτό Τραγούδι: Ο ήλιος θέλει διακοπές    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων