Πειράματα με λάδι-Παραμύθι για την ελιά-Κατασκευή Παρθενώνα στην τάξη

Νοέ 202012

Συνεχίζοντας την επεξεργασία της θεματικής ενότητας “ελιά”(για περισσότερες δραστηριότητες επισκεφτείτε την κατηγορία “ελιά” του blog μας ,τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, παρακολουθήσαμε ένα βίντεο με κεντρικό πρόσωπο έναν παππού Κρητικό, που μας έδωσε τη δυνατότητα για συζήτηση και προβληματισμό σχετικά με τον ρόλο της ελιάς και της παρασκευής του ελαιόλαδου στη ζωή των κατοίκων.

Στη συνέχεια, επεξεργαστήκαμε 6 τετράστιχα με λέξεις που ξεκινούν με το γράμμα Ε,ε και παίξαμε ένα παιχνίδι μνήμης, σε ομάδες, για να δούμε αν θυμόμαστε τις λέξεις των τετράστιχων.

Κατόπιν, σε συνέχεια του μύθου της Αθηνάς και του Ποσειδώνας για την ονοματοδοσία της πόλης, εδώ και εδώ,(δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί από το ολοήμερο τμήμα) παρακολουθήσαμε ένα εξαιρετικό βίντεο για τη διαμάχη των δύο θεών.

Κατόπιν, ήρθε η ώρα να κάνουμε δύο πειράματα. Στην πρώτη περίπτωση, αναμείξαμε λάδι με νερό και καταγράψαμε τις παρατηρήσεις σε φύλλο εργασίας και στη δεύτερη ρίξαμε νερό, λάδι και οινόπνευμα σε 3 χαρτοπετσέτες και παρατηρήσαμε ποιο υγρό εξατμίζεται πρώτο.

Μετά τα πειράματα, διαβάσαμε το παραμύθι “Οι κλέφτες της ελιάς”

και παρακολουθήσαμε το βίντεο για το γράμμα Ε.ε.

Μετά το διάλειμμα, συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας για το γράμμα Ε,ε (νήπια και προνήπια) και ένα σταυρόλεξο με λέξεις από το γράμμα Ε,ε (νήπια).

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων σε συνέχεια της σύνδεσης του δέντρου ελιά με τη θεά Αθηνά και τον Παρθενώνα(στη μέση της ανάρτησης) παρακολουθήσαμε βίντεο προσομοίωσης κατασκευής του εκπληκτικού ναού προς τιμή της θεάς Αθηνάς-Παρθενώνα. Εκλάβαμε σπουδαίες πληροφορίες και παρακολουθήσαμε πώς ήταν στον 50 π.χ. αιώνα.

Όμως για να μην αφήσουμε παραπονεμένο και το θεό Ποσειδώνα παρακολουθήσαμε βίντεο(τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2) με το ναό του στο Σούνιο.Πώς ήταν όταν χτίστηκε και πώς είναι στις μέρες μας.

Συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας διαλέγοντας τα γράμματα που συνθέτουν τη λέξη ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ στα νεοελληνικά και στ’ αρχαϊκά. Τ’ αναγνωρίσαμε στο διαδραστικό πίνακα πρώτα(ολοήμερο τμημα 2).

Τα φύλλα προέρχονται από το blog Πυθαγόρειο Νηπιαγωγείο. Τροποποιήθηκαν όμως για τις ανάγκες μας.

 

Το φύλλο εργασίας που χρησιμοποιήσαμε:

Τέλος δημιουργήσαμε την πρόσοψη του δικού μας “Παρθενώνα” (ιδέα από εδώ)με αβγοθήκες ντυμένες με καφέ πλαστελίνη για το βράχο της Ακρόπολης. Σκούρο λαδί γκοφρέ χαρτί για τη βλάστηση γύρω από αυτόν. Άσπρη πλαστελίνη για τους 8 κίονες μέσα στους οποίους περάστηκε καλαμάκι για σουβλάκια για να στερεωθούν πάνω στην αβγοθήκη. Σε άσπρο οντουλέ χαρτόνι κολλήθηκε το αέτωμα. Το αέτωμα από προηγούμενη ανάρτησή μας.

   

 

 

από κάτω από: Ελιά| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πειράματα με λάδι-Παραμύθι για την ελιά-Κατασκευή Παρθενώνα στην τάξη    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων